ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Τέρμα η «χάρη» του 20% στην ταχύτητα

Αλλαγή δεδομένων, εξαιτίας των πολλών οδικών συγκρούσεων

24news team

Εγκρίθηκε η εισήγηση του Τμήματος Τροχαίας από το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, για αλλαγή στο «όριο ανοχής» προς τους οδηγούς. Η αλλαγή αφορά το όριο ταχύτητας στις πόλεις και τις κατοικημένες περιοχές.

Συγκεκριμένα, όπως εξηγήθηκε από τον Υπεύθυνο της Τροχαίας Αρχηγείου, κ. Γιαννάκη Γεωργίου, στο 24news, στους υπεραστικούς δρόμους και αυτοκινητόδρομους (highway) παραμένει το «όριο ανοχής» του 20%, όπως άτυπα αυτό δινόταν στους οδηγούς. Άρα, οι οδηγοί στους αυτοκινητόδρομους, συνεχίζουν να έχουν δικαίωμα να κινούνται μέχρι και με ταχύτητα 120 αντί 100χλμ, που είναι το επιτρεπόμενο όριο.

Όσον αφορά όμως τις πόλεις και τις κατοικημένες περιοχές, εκεί προκύπτουν αλλαγές. Από την 1η Οκτωβρίου, δεν θα ισχύει η χάρη του 20%, αφού αυτή μειώνεται στο 10% + 2 χιλιόμετρα.

Δηλαδή, αν το όριο σε συγκεκριμένο δρόμο είναι 50χλμ, τώρα θα επιτρέπεται στον οδηγό να υπερβαίνει το όριο μόνο κατά 10% ( δηλ. 5 χιλιόμετρα) συν 2, άρα 57χλμ. Στα 58 χιλιόμετρα, ο οδηγός θα τιμωρείται. Αν το όριο είναι 30χλμ, τότε ο οδηγός μπορεί να κινηθεί μέχρι και με 35χλμ, στα 36χλμ θα τιμωρείται.

Θυμίζουμε ότι το κάθε χιλιόμετρο που υπερβαίνει το επιτρεπόμενο όριο, τιμωρείται με 2 ευρώ.

Η απόφαση αυτή, ελήφθη εξαιτίας των πολλών σοβαρών ή/και θανατηφόρων συγκρούσεων που συμβαίνουν κυρίως σε δρόμους εντός της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση