ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Μέτρα: Αστυνομία σπίτι σου αν σε… δώσουν!

Πώς βοηθούν την Αστυνομία τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης

24news team

Την Τετάρτη (9/12), εν μέσω ανακοινώσεων των νέων μέτρων από την Κυβέρνηση, για την αναχαίτιση του κορωνοϊού, τέθηκε σε λειτουργία και η ειδική - προσωρινή ομάδα που συνέστησε η Αστυνομία, σε όλες τις επαρχίες, με στόχο την περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων και της εφαρμογής των μέτρων κατά της πανδημίας.

Η Αστυνομία, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αποφάσισε να ενισχύσει τους τρόπους επικοινωνίας των πολιτών. Πέραν των υφιστάμενων τρόπων υποβολής καταγγελιών από πολίτες για παραβίαση των διαταγμάτων, δίνεται η δυνατότητα υποβολής επώνυμης ή ανώνυμης καταγγελίας ή διαβίβασης πληροφοριών που αφορούν παραβίαση των υφιστάμενων διαταγμάτων κατά της νόσου στα τηλέφωνα 1460, 22606803 και 22608004.


Πού μπαίνει «λουκέτο» - Τα νέα αυστηρά μέτρα στην Κύπρο


Αυτό αποφασίστηκε τις προηγούμενες μέρες από την Υπουργό Δικαιοσύνης κα Έμιλυ Γιολίτη και τον Αρχηγό της Αστυνομίας κ. Στέλιο Παπαθεοδώρου, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται από την Αστυνομία για την περαιτέρω εντατικοποίηση των μέτρων και την πλήρη εφαρμογή των διαταγμάτων με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μέχρι και σπίτι σου οι αστυνομικοί

Η συγκεκριμένη ενέργεια, έγινε ώστε, οι πολίτες που διαπιστώνουν παραβίαση των μέτρων από άλλα πρόσωπα και θέλουν να καταγγείλουν το γεγονός, να ξέρουν που να απευθύνονται, ώστε να μην υπάρχει σύγχυση.

Αφού ληφθεί η οποιαδήποτε πληροφορία, μέλη της Αστυνομίας αναμένεται να την αξιολογούν και να μεταβαίνουν στο σημείο ώστε να διενεργούν έρευνα και αν χρειαστεί, να προχωρούν σε καταγγελία.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί θα μπορούν να διενεργήσουν έρευνες ακόμη και σε σπίτια, αν προκύψει σχετική καταγγελία. Οι έρευνες της Αστυνομίας όμως εντός σπιτιών θα γίνονται είτε με την συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, είτε μετά από εξασφάλιση σχετικού εντάλματος.

Στόχος, είναι η άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας όταν εντοπίζονται παραβιάσεις των διαταγμάτων, ώστε να προλάβει και να αναχαιτίσει τυχόν διασπορά του ιού μέσω συναθροίσεων.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το τρέχον Διάταγμα, επιτρέπονται οι συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους (πάρκα, πλατείες, φράγματα, εκδρομικούς χώρους, παραλίες, πεζόδρομους και Μαρίνες, κλπ.), νοουμένου ότι δεν θα υπερβαίνουν τα δύο άτομα, εξαιρουμένων των ανήλικων τέκνων. Επίσης, επιτρέπεται η παρουσία μέχρι 10 προσώπων σε οικίες, περιλαμβανομένων των ανήλικων παιδιών.

Βοηθούν το έργο, τα νέα μέτρα

Το μεσημέρι της Τετάρτης (9/12) ο υπουργός Υγείας, ανακοίνωσε νέα δέσμη μέτρων τα οποία τίθενται σε ισχύ από τις 11 Δεκεμβρίου μέχρι τις 31 του ίδιου μήνα.

Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε ότι αναστέλλεται η λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης και των κλειστών εμπορικών κέντρων (malls).

Πρόκειται για χώρους όπου συγκεντρωνόταν μεγάλος αριθμός ατόμων και ήταν αναγκαίος ο συχνός έλεγχος από πλευράς Αστυνομίας ώστε να μην γίνεται οποιαδήποτε παραβίαση των μέτρων από τους πολίτες.

Τώρα, στην ουσία τα μέλη της Δύναμης «ξεφορτώνονται» τους εν λόγω πολυσύχναστους χώρους και η προσοχή στρέφεται σε πιο συγκεκριμένα και ελεγχόμενα σημεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X