ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Απαλλάσσονται από τα εβδομαδιαία rapid tests όσοι εμβολιάστηκαν

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθεί διάταγμα

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθεί διάταγμα το οποίο θα απαλλάσσει όλους όσοι έχουν εμβολιασθεί, από την υποχρέωση διενέργειας εβδομαδιαίου rapid test για εργαζομένους, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωρεί με βάση αυτό ίσχυε το αμέσως προηγούμενο διάστημα, με την Πύλη Εμβολιασμού να ανοίγει για διάστημα περίπου δύο ημερών παρέχοντας το δικαίωμα σε συγκεκριμένες ηλικίες να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους και την θωράκισή τους από την νόσο COVID-19.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών αρχίζει μια κατηγοριοποίηση των ατόμων, οι οποίοι εργάζονται σε ουσιώδεις υπηρεσίες, κατά πρώτο λόγο στα αεροδρόμια και τα λιμάνια, ο εμβολιασμός των οποίων θα συντρέχει μαζί με τον ηλικιακό εμβολιασμό.

Στον «πάγο» προσωρινά το εμβόλιο Johnson & Johnson μετά από σύσταση της εταιρείας

Στο μεταξύ, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η πρώτη παράδοση των 2.400 εμβολίων της Johnson & Johnson κατά της νόσου στην Κύπρο έχει μπει στον «πάγο» προς το παρόν μετά από σύσταση σήμερα της ίδιας της εταιρείας και εν αναμονή αξιολόγησης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων των στοιχείων που έχει η FDA των ΗΠΑ για μικρό αριθμό περιστατικών θρόμβωσης εμβολιασθέντων.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία συνέστησε στα κράτη στα οποία έχει κάνει παραδόσεις όπως καθυστερήσουν τη χρήση του εμβολίου ωσότου ολοκληρωθεί η διερεύνηση σε Αμερική και Ευρώπη για το θέμα των θρομβώσεων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X