ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανακοίνωσε άνοιγμα της εστίασης ο Υπουργός Υγείας

Ετοιμάζονται πρωτόκολλα

24news team

Το μεσημέρι της Πέμπτης (25/2) ο Υπουργός Υγείας, ανακοίνωσε τις νέες - μικρές χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων που πρόκειται να γίνουν από την Δευτέρα 1η Μαρτίου.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των χώρων εστίασης, οι οποίοι αναμένεται να ανοίξουν στα μέσα Μαρτίου, ενώ καταρτίζονται και πρωτόκολλα στην βάση των οποίων θα λειτουργούν.

Η επίσημη ημερομηνία που δόθηκε από τον κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου για την εστίαση, είναι η 16η Μαρτίου.

Αυτούσια η τοποθέτηση του υπουργού:

Η αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεικτών είναι συνεχής και ευχή όλων μας είναι να συνεχίσουμε σε πορεία βελτίωσης, που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε σε άρση περισσότερων μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό, για σκοπούς προγραμματισμού, αναμένεται από την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021,μεταξύ άλλων η επαναλειτουργία των χώρων εστίασης στη βάση ειδικού πρωτοκόλλου που ετοιμάζεται από την Καθοδηγητική Επιτροπή, καθώς και η αξιολόγηση του συνολικού αριθμού εργαζομένων με φυσική παρουσία σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ή/και άλλες επιχειρήσεις/τομείς. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές την ερχόμενη εβδομάδα.

Βασικός πυλώνας για την επιτυχία των χαλαρώσεων είναι η σωστή επιτήρηση της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Προς επίτευξη αυτού του στόχου, αποφασίστηκε να καταρτιστεί Σχέδιο Δράσης από όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και Υφυπουργεία ανάλογα με τους τομείς αρμοδιότητάς τους. Την προσπάθεια θα ενισχύσει η αγορά υπηρεσιών από 260 άτομα, στη βάση των διαδικασιών που έχει καθορίσει το Υπουργείο Εμπορίου. Στόχος μας με την εποπτεία της εφαρμογής των μέτρων, δεν είναι η επιβολή προστίμων. Ο σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τις διάφορες επιχειρήσεις να βρουν τους τρόπους να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα σωστά και αποτελεσματικά για την ασφαλή λειτουργία τους και την προστασία της υγείας των εργαζομένων τους. 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X