ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Αλαλούμ με τουρίστες χωρίς SMS - Έξαλλος ο κόσμος

Έντονες οι αντιδράσεις

24news team

Κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες έγγραφο το οποίο ετοιμάστηκε για τους τουρίστες που αναμένεται να φτάσουν στο νησί μας για διακοπές και τους δίνεται η δυνατότητα ελεύθερης κυκλοφορίας από 6:00 – 23:00, χωρίς να χρειάζεται να αποστείλουν SMS στην πλατφόρμα 8998, την ίδια ώρα που οι μόνιμοι κάτοικοι ζουν υπό το εν λόγω καθεστώς εδώ και αρκετό καιρό. Στο εν λόγω έντυπο οι τουρίστες θα πρέπει να αναφέρουν το όνομά τους και του ξενοδοχείου που διαμένουν, αλλά και το χρονικό διάστημα παραμονής τους στο νησί.

Το έγγραφο φέρει την σφραγίδα του ΣΤΕΚ (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου), του ΠΑΣΥΞΕ (Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων) και του συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτόρων Κύπρου- ACTA. 

Η εν λόγω εξέλιξη ξεσήκωσε αντιδράσεις μεταξύ των πολιτών που διαμένουν μόνιμα στην Κυπριακή Δημοκρατία, αφού δεν το είδαν με θετική ματιά και θεωρήθηκε ως κίνηση για ευνοϊκή μεταχείριση των τουριστών.

Σημειώνεται ότι το έντυπο διακίνησης Τουριστών, όπως έγινε γνωστό έχει εγκριθεί από το Υφυπουργείο Τουρισμού ωστόσο, δεν αναφέρεται - προς το παρών τουλάχιστον - σε κανένα Διάταγμα, που βρίσκεται σε ισχύ. Να αναφερθεί ότι το 8998 δεν δέχεται μηνύματα από ξένους αριθμούς κινητών τηλεφώνων. 

Πάντως, οι τουρίστες, θεωρείται δεδομένο ότι θα πρέπει να συμμορφώνονται με τα υπόλοιπα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας. 

Δείτε πιο κάτω μερικές από τις αντιδράσεις των πολιτών στο Twitter:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση