ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπριος εγκέφαλος κυκλώματος: Απόπειρες δολοφονίας κατά Φανιέρου, Μαυρομιχάλη

Πλούσια η εγκληματική δράση του 50χρονου Κύπριου

Γνωστός είναι και στις κυπριακές Αρχές ο 50χρονος από την Λεμεσό, που καταζητείται ως εγκέφαλος κυκλώματος που εξαρθρώθηκε, στις 29 Νοεμβρίου 2019 από την Οικονομική Αστυνομία στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του 24news.

Σημειώνεται ότι οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν πως εναντίον του 50χρονου δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις κυπριακές Αρχές, συνεπώς δεν καταζητείται στο νησί.

Πρόκειται για κύκλωμα διακίνησης λαθραίων καυσίμων με την εμπλοκή συνολικά 72 ατόμων που πλαισίωναν τέσσερις υποομάδες με αποθήκες σε Κορωπί, Ασπρόπυργο και Μενίδι, όπου εντοπίστηκαν 24 τόνοι χημικών διαλυτών, φορτηγά, με την απώλεια των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων να υπολογίζεται σε περίπου 2.500.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ από το «Βήμα» στην Ελλάδα που δημοσιεύθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2020 και ασχολείται με το οργανωμένο έγκλημα σε Κύπρο και Ελλάδα και την διασύνδεσή του, σημειώνει ότι ο 50χρονος Κύπριος, απασχόλησε τις Αρχές του νησιού για συγκεκριμένες υποθέσεις.

Πιο κάτω αυτούσιο το απόσπασμα από το ελλαδικό δημοσίευμα 

Ο 50χρονος κατηγορήθηκε ότι ήταν αυτός που τον Μάιο του 1997 προσπάθησε να σκοτώσει τον επιχειρηματία Αντώνη Φανιέρο (έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα, ήταν στενός φίλος κορυφαίων κυπρίων πολιτικών) στη Λάρνακα, με συνεργό του μέλος της οικογένειας Αεροπόρου (κύπριοι ποινικοί), που συμμετείχαν σε αδυσώπητο πόλεμο αλληλοεξόντωσης με άλλη φατρία. Παρών στην εν λόγω δολοφονική επίθεση, που απέφυγε τον τραυματισμό, ήταν και τότε βουλευτής του ΑΚΕΛ. Οι δράστες έριξαν συνολικά 32 σφαίρες με Καλάσνικοφ. Μία από αυτές εξοστρακίστηκε και τραυμάτισε τον Αντώνη Φανιέρο στον λαιμό. Αργότερα η Αστυνομία βρήκε το όπλο και τη μηχανή και συνέλαβε τον 50χρονο – που εμπλέκεται τώρα στην υπόθεση της μαφίας των καυσίμων – ο οποίος παραδέχθηκε ότι ήταν αυτός που οδηγούσε τη μηχανή.


Κύπριος καταζητείται ως εγκέφαλος κυκλώματος στην Ελλάδα


Τους επόμενους μήνες υπήρξαν δολοφονίες μελών της οικογένειας Αεροπόρου, και σε μία από αυτές κατηγορούμενοι βρέθηκαν δύο αστυνομικοί που φορούσαν κουκούλες και οι οποίοι ποτέ δεν αποκάλυψαν ποιος ήταν ο εντολέας τους.

Ο 50χρονος, που εμπλεκόταν στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Φανιέρου, φαίνεται να μπήκε σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, να έλαβε χρηματικό ποσό της τάξης των 150.000 ευρώ και να βρέθηκε – σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες – σε προξενείο στη Θεσσαλονίκη, έχοντας συνεχείς επαφές με Έλληνες, Κύπριους αλλά και Βούλγαρους ιδιώτες.

Ακόμη του είχε αποδοθεί ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του Αλέξη Μαυρομιχάλη ή «Αλεξούι» το 2004 στην Κύπρο. Οι δύο πληρωμένοι εκτελεστές τού είχαν στήσει ενέδρα δύο διαδοχικές ημέρες, έξω από κατάστημα ελαστικών. Όμως τη δεύτερη φορά συνελήφθησαν από την αστυνομία και κατήγγειλαν τον 50χρονο ως τον άνθρωπο που τους είχε αναθέσει το συμβόλαιο θανάτου.

Ακόμη τον Ιούνιο του 2018 είχε γίνει κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του 50χρονου στη Λεμεσό και είχε ακολουθήσει έρευνα για τους Βούλγαρους φρουρούς του. Με τον ίδιο να αρνείται κάθε σχέση με οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια. Ακόμη είχαν υπάρξει, το καλοκαίρι του 2018, ενδελεχείς έρευνες για τυχόν σχέση του με την εγκληματική δράση 30χρονου Ρωσοπόντιου που ήταν δραπέτης των φυλακών Αλικαρνασσού και για τον οποίο υπήρξαν έρευνες για συμμετοχή του σε εγκληματικές ενέργειες στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X