ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κυπριακό! Πλημμύρισε ο αυτοκινητόδρομος Λάρνακας - Αγίας Νάπας

Οδηγοί και επιβάτες παρέμειναν στα αυτοκίνητα, περιμένοντας να υποχωρήσει η στάθμη του νερού.

Τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας- Αγίας Νάπας από την έξοδο της Κοινότητας Λιοπετρίου μέχρι και την έξοδο προς τον Δήμο Σωτήρας, πλημμύρισε χθες βράδυ λόγω έντονων βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που εισέρρευσε στο οδόστρωμα, να κλείσει ο αυτοκινητόδρομος και από τις δύο κατευθύνσεις.

Ο δρόμος άνοιξε γύρω στις δύο σήμερα τα ξημερώματα και δεκάδες αυτοκίνητα, με οδηγούς και επιβάτες παρέμειναν σ’αυτά, περιμένοντας να υποχωρήσει η στάθμη του νερού.

Συνεργεία του Δήμου Σωτήρας μετέβησαν στη περιοχή και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και με τη χρήση εκσκαφέων, διάνοιξαν αυλάκια και στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου για να διαφύγουν τα όμβρια ύδατα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία χθες βράδυ λήφθηκαν συνολικά 18 κλήσεις που αφορούσαν τα χωριά Ξυλοφάγου, Λιοπέτρι, Σωτήρα και Πρωταρά και αφορούσαν 12 περιπτώσεις εισροών όμβριων υδάτων σε οικίες από πλημμυρισμένους δρόμους και χωράφια.

Ακόμα σε τρείς περιπτώσεις άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έκαναν άντληση όμβριων υδάτων από καταστήματα ενώ έγινε ρυμούλκηση τριών αυτοκινήτων με επιβαίνοντες που εγκλωβίστηκαν σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Εξάλλου στην επαρχία Λάρνακας η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε επτά κλήσεις που αφορούσαν μία άντληση όμβριων υδάτων από υπόγειο κατοικίας και δύο διαμερίσματα τα οποία υπέστησαν ελαφριές ζημιές λόγω εισροής νερών βροχής.

Ακόμα έγιναν δύο ρυμουλκήσεις οχημάτων με επιβαίνοντες τα οποία εγκλωβίστηκαν σε πλημμυρισμένους δρόμους και μία άντληση νερών από σκάφος αναψυχής εντός της μαρίνας Λάρνακας, άντληση που έγινε σε συνεργασία με τον υπεύθυνο και τεχνικό της Μαρίνας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, σήμερα μέχρι στιγμής, παρά τις έντονες βροχοπτώσεις δεν χρειάστηκε η επέμβαση της Υπηρεσίας, αφού δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση