ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κτηνωδία - Κύπρος: H κακοποίηση ενός παιδιού μόλις 19 μηνών

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι της οργής

24news team

Το φως της δημοσιότητας είδε ένα περιστατικό το οποίο o ανθρώπινος νους δεν είναι ικανός να το συλλάβει. Νήπιο μόλις 19 μηνών μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο και νοσηλεύεται με εκδορές, εκχυμώσεις, μώλωπες αλλά και σημάδια παραμέλησης. Το δε εξωφρενικό είναι πως για την εν λόγω υπόθεση συνελήφθησαν οι γονείς του!

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι της οργής

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 24χρονη εκ Λετονίας, βρισκόταν με το παιδάκι στην Αστυνομία Λεμεσού, στο πλαίσιο διερεύνησης άλλης υπόθεσης, όταν λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας διαπίστωσε πως αυτό έφερε σημάδια κακοποίησης.

Επί τόπου κλήθηκαν ιατροδικαστές, οι οποίοι διαπίστωσαν εκδορές, εκχυμώσεις και μώλωπες σε διάφορα μέρη του σώματος του παιδιού αλλά και σημάδια παραμέλησής του, ενώ ταυτόχρονα κρίθηκε αναγκαία η άμεση μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο, στη Λευκωσία.

Η 24χρονη συνελήφθη και οδηγήθηκε στο δικαστήριο για να ζητηθεί η κράτησή της, ωστόσο λόγω της μη εκπροσώπησής της από νομικό σύμβουλο και κατόπιν αιτήματός της, η διαδικασία έκδοσης διατάγματος κράτησής της αναβλήθηκε για αύριο.

 

Χειροπέδες και στον πατέρα

Στον χώρο του δικαστηρίου εμφανίστηκε και ο 26χρονος πατέρας που καταζητείτο για την υπόθεση, οπότε το ένταλμα σύλληψής του εκτελέστηκε αμέσως.

Την Τετάρτη αναμένεται να οδηγηθούν και οι δυο στο δικαστήριο για έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους σε σχέση με αδικήματα που αφορούν βία στην οικογένεια και έκθεση παιδιού σε κίνδυνο.

Ένταση, καταγγελίες για βία και ένα παιδάκι στο νοσοκομείο

Τα όσα περικλείουν την προαναφερθείσα υπόθεση, η οποία ομολογουμένως σόκαρε την κυπριακή κοινή γνώμη, είναι το λιγότερο τραγικά. Το ζεύγος, το οποίο συμβιώνει το τελευταίο χρονικό διάστημα, φαίνεται να αντιμετώπιζε θέματα στην προσωπική του σχέση. Να σημειωθεί, μάλιστα ότι ο λόγος που η μητέρα βρέθηκε σε αστυνομικό τμήμα ήταν για να δώσει κατάθεση αφού ο 26χρονος καταγγέλθηκε από την ίδια του την μητέρα για πρόκληση ανησυχίας και ζημιών στο σπίτι της.

Κάπου εδώ να τονίσουμε ότι το παιδάκι, με βάση τις πληροφορίες του 24news, ήταν κακοποιημένο και αυτό ήταν κάτι περισσότερο από εμφανές.

Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι άμεσες μιας και οι έρευνες είναι πυρετώδεις, ενώ όσον αφορά την κατάσταση του παιδιού, αυτό νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική μονάδα του Μακάρειου Νοσοκομείου και αναμενόταν να υποβληθεί σε όλες τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις.

Ντροπή… απλώς ντροπή!

Τι να πεις και τι να γράψεις για μια τέτοια υπόθεση; Ποιες είναι οι σωστές λέξεις για να περιγράψεις το μέγεθος της κτηνωδίας (γιατί περί αυτού πρόκειται); Ντροπή! Αυτό τα εμπερικλείει όλα…

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση