ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κουκουλοφόρος μπούκαρε στο Δημαρχείο Λιβαδιών

Ο δράστης απέσπασε μερικά κέρματα από το ταμείο και δημιούργησε ακαταστασία

ΚΥΠΕ

Στόχος διάρρηξης από άγνωστο που φορούσε κουκούλα και γάντια, έγινε τα ξημερώματα το Δημοτικό Μέγαρο Λιβαδιών. Ο δράστης απέσπασε μερικά κέρματα από το ταμείο και δημιούργησε ακαταστασία, αφού πέταξε στο πάτωμα φακέλους και ό,τι άλλο έβρισκε μπροστά του, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λιβαδιών Μάριος Αρμένης.

Σύμφωνα με τον κ. Αρμένη, γύρω στις 04.30 -5.00 σήμερα ήχησε το σύστημα συναγερμού του Δημαρχείου με αποτέλεσμα ο ίδιος να επισκεφθεί το χώρο χωρίς όμως να εντοπίσει οτιδήποτε.

Πρόσθεσε ότι «γύρω στις 6 το πρωί όταν πήγε η υπάλληλος στο Δημαρχείο αντιλήφθηκε ότι άγνωστος ή άγνωστοι είχαν εισέλθει στον χώρο και αφού μπήκαν στα γραφεία, άνοιξαν τα συρτάρια πέταξαν φακέλους στο πάτωμα, ενώ διέρρηξαν και το κιβώτιο προσφορών. Ο δράστης ή οι δράστες κατάφεραν και πήραν ορισμένα κέρματα που υπήρχαν στο ταμείο και διέφυγαν».

Στο χώρο, συνέχισε, «μετέβησαν άνδρες της Αστυνομίας και άρχισαν έρευνες, λαμβάνοντας αποτυπώματα και βλέποντας τα κλειστά κυκλώματα βιντεοπαρακολούθησης που υπάρχουν στο Δημαρχείο προκειμένου να εντοπίσουν τον άγνωστο ή τους αγνώστους που διέρρηξαν το κτίριο. Από τις έρευνες διαφάνηκε ότι το άτομο που εισήλθε στο χώρο, παραβιάζοντας παράθυρο που βρίσκεται στο πλευρό του κτιρίου, φορούσε κουκούλα και γάντια».

Εξάλλου, όπως είπε ο κ. Αρμένης, «άγνωστοι κτύπησαν τα ξημερώματα της Τρίτης 31 Οκτωβρίου στο παλιό κοιμητήριο των Λειβαδιών από όπου έκλεψαν τα μπρούτζινα χερούλια από τους τάφους, προφανώς για να τα πουλήσουν. Μετά την καταγγελία της υπόθεσης στην Αστυνομία συνελήφθησαν δύο άτομα».

Ο Δήμαρχος είπε ακόμα ότι «λόγω της μεγάλης έξαρσης διαρρήξεων στον Δήμο το τελευταίο διάστημα, ζητήσαμε περαιτέρω ενίσχυση της αστυνόμευσης. Με επιστολή που στείλαμε πριν λίγο καιρό, ζητήσαμε συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στην οποία θα θέσουμε εκτός από το θέμα της ενίσχυσης των μέτρων αστυνόμευσης και το θέμα της οδικής ασφάλειας».

Εξήγησε ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στα Λιβάδια αυξημένη τροχαία κίνηση, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο δρόμος που βρίσκεται δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Σάββα, ο οποίος δημιουργήθηκε για αποσυμφόρηση του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας. «Ζητούμε κατασκευή και ολοκλήρωση του συγκεκριμένου δρόμου ούτως ώστε να σταματήσουν να διέρχονται μέσω του Δήμου χιλιάδες αυτοκίνητα, προκαλώντας όχι μόνο οχληρία αλλά και κυκλοφοριακή συμφόρηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση