
ΚΥΠΕ
Παρά την ανακοίνωση από στέλεχος της «αρχής ηλεκτρισμού» για επάνοδο της ηλεκτροδότησης σε όλα τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, τα προβλήματα συνεχίζονται. Η ολική διακοπή προκλήθηκε από έκρηξη στις 5:00 το πρωί σε κέντρο μετασχηματιστών στον κατεχόμενο Νικήτα Μόρφου.
Η «αρχή ηλεκτρισμού» ανακοίνωσε ότι το προβληματικό κέντρο απομονώθηκε από το σύστημα και πως η ηλεκτροδότηση άρχισε να παρέχεται σε περιοχές. Το κέντρο μετασχηματιστών υπέστη σοβαρή ζημιά και οι εργασίες επιδιόρθωσης συνεχίζονται.
Ωστόσο, μέσα ενημέρωσης στα κατεχόμενα αναφέρουν ότι δεν υπάρχει σταθερότητα στην παροχή ηλεκτρισμού με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα σε πολλές επιχειρήσεις και καταστήματα ενώ γεννήτριες έπαθαν ζημιά.
Ρεύμα δεν είχε για αρκετή ώρα ούτε η τουρκική «πρεσβεία» στην κατεχόμενη Λευκωσία.
Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στους σταθμούς παροχής νερού αφού δεν λειτουργούσαν οι αντλίες πίεσης χωρίς ρεύμα. Κάποιες περιοχές είχαν σοβαρό θέμα με την υδροδότηση.