ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κορωνοϊός: Αυτός ο 17χρονος έφτιαξε το site που μπαίνει όλος ο πλανήτης

«Ανησυχώ εδώ και καιρό, γιατί το βλέπω να εξαπλώνεται πολύ γρήγορα»

24news team

Ενώ οι ΗΠΑ μπήκαν σε καθεστώς lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, COVID-19, ο Πρόεδρος Τραμπ έσπευσε να πει: «Έχουμε πρόβλημα και έναν μήνα πριν κανείς δεν το ήξερε».

Τα πράγματα όμως ήταν αλλιώς!

Η διάψευση ήρθε από τον 17χρονο Avi Schiffmann από την Ουάσινγκτον, ο οποίος έφτιαξε ένα website από το σπίτι του, στο οποίο κατέγραφε την εξάπλωση του κορωνοϊού παγκοσμίως.

Το εν λόγω site έχει πάνω από 100 εκατομμύρια επισκέπτες, με τον ίδιο σε συνέντευξη του να αναφέρει: «Ήθελα απλώς να κάνω αυτά τα δεδομένα εύκολα προσβάσιμα, αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι θα κατέληγε έτσι».

Ο νεαρός χρησιμοποιώντας το web-scraping, μια συγκεκριμένη μέθοδο κώδικα, συλλέγει δεδομένα από διάφορες πηγές, όπως ο ΠΟΥ, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών και το Yonhap News Agency της Νότιας Κορέας, παρουσιάζοντας τα τελευταία στοιχεία με τα κρούσματα του θανατηφόρου ιού.

Αυτό που φαίνεται να έκανε την διαφορά στο περί ου ο λόγος site είναι τα απλά γραφικά και οι ευανάγνωστοι πίνακες οι οποίοι είναι χωρισμένοι ανά ήπειρο, χώρα ή πολιτεία.

Άξιο αναφοράς μάλιστα είναι το γεγονός ότι παρά του ότι η περίοδος αυτή ταλαντεύετε ανάμεσα σε ανυπόστατες φήμες και fake news, με τον πανικό να είναι κυρίαρχος, ο 17χρονος κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα από τα πιο αξιόπιστα site με στόχο την σωστή ενημέρωση του κοινού.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός πώς ο Avi ξεκίνησε να μαθαίνει μόνος του το πώς να γράφει κώδικα σε ηλικία μόλις επτά ετών, παρακολουθώντας κυρίως βίντεο στο YouTube, ενώ πριν δημιουργήσει αυτή την ιστοσελίδα, είχε κάνει 30 ακόμη ανάλογες προσπάθειες.

Όπως ο ίδιος τόνισε, «Ο προγραμματισμός είναι ένα αρκετά δημιουργικό μέσο. Αντί να χρησιμοποιείς ένα πινέλο ή οτιδήποτε άλλο, μπορείς απλά να πληκτρολογήσεις μερικές λέξεις και να φτιάξεις ένα site για τον κορωνοϊό».

Η μητέρα του Nathalie Acher, ανέφερε, «Το κεφάλι του κινείται συνεχώς από το ένα πράγμα στο άλλο, το οποίο είναι καλό, αλλά εγώ προσπαθώ επίσης να τον φέρνω στην πραγματικότητα. Εγώ δεν ασχολούμαι καθόλου με την τεχνολογία. Το βρίσκω πολύ βαρετό. Ο ίδιος, βέβαια, το βλέπει σαν μια μορφή τέχνης».

Σε συνέντευξή του είπε, «λαμβάνω το ένα e-mail μετά το άλλο. Κάθε λίγα δευτερόλεπτα βλέπω και ένα καινούργιο».

Ο 17χρόνος είχε προβλέψει από νωρίς το τι θα ακολουθούσε και φρόντισε να πάρει μέτρα, όπως το να εφοδιαστεί με μάσκες. «Ανησυχώ εδώ και καιρό, γιατί το βλέπω να εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και σε ολόκληρο τον κόσμο. Θέλω να πω ότι είναι πλέον παντού».

Με πληροφορίες από New Yorkerlifo.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση