ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Κομμένο» για όλους το Τρόοδος

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, λήφθηκε νέα απόφαση

24news team

Απαγόρευσε μέσω Διατάγματος την πρόσβαση στα μονοπάτια της φύσης, ο υπουργός Υγείας μετά τις εικόνες συνοστισμού που έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την ημέρα ανακοίνωσης της Α’ φάσης της αποκλιμάκωσης των μέτρων, ο υπουργός Υγείας κλήθηκε να σχολιάσει τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο στην περιοχή Τροόδους με τον αυξημένο αριθμό πολιτών, λέγοντας ότι σίγουρα τέτοιες εικόνες «μάς λυπούν και σίγουρα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη επιτήρηση. Αλλά είναι και στη νοοτροπία μας σαν λαός. Τονίζουμε εδώ και τόσους μήνες την ατομική ευθύνη του καθενός κι όμως είδαμε κατά εκατοντάδες κόσμο και αυτές τις σκηνές στο Τρόοδος. Δεν αντιληφθήκαμε ακόμα τη σημασία του ότι έχουμε κάθε μέρα 30 ανθρώπους που παλεύουν στη ΜΕΘ και κάθε μέρα ανακοινώνουμε τον θάνατο ανθρώπων. Χρειάζεται από όλους να υπάρχει συναίσθηση της κατάστασης».

Τέλος, σε ερώτηση εάν θα επανεξεταστεί το θέμα της πρόσβασης στα μονοπάτια της φύσης, ο κ. Ιωάννου ανακοίνωσε ότι θα απαγορευτεί μέσω του Διατάγματος η πρόσβαση. «Αντιλαμβάνεστε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να λαμβάνουμε κάποιες αποφάσεις και θα την πληρώσουν και αυτοί που πραγματικά θέλουν να επισκεφθούν τα μονοπάτια της φύσης, λόγω της συμπεριφοράς μιας μικρής μερίδας πολιτών».

Η πρόσβαση στα μονοπάτια της φύσης του Τμήματος Δασών πλέον, απαγορεύεται τόσο για σκοπούς άθλησης όσο και για άλλους λόγους, με άμεση ισχύ από την ημερομηνία έκδοσης του Διατάγματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X