ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανατροπή: Όλα στον αέρα για τις νέες χαλαρώσεις

Ανακοινώνονται την Παρασκευή

Ανατροπή στις ανακοινώσεις για τις χαλαρώσεις, οι οποίες αναμένονταν να γίνουν την Τετάρτη 10/3. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, νέο Υπουργικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12/3 όπου θα συζητηθούν και θα «κλειδώσουν» τα μέτρα.

Ο λόγος που πήρε αναβολή η σημερινή διάσκεψη τύπου από τον Υπουργό Υγείας φαίνεται να είναι η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα με την αύξηση κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Θυμίζουμε πως χθες το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 420 επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού ενώ στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 154 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 29 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 29 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 15 είναι διασωληνωμένοι, οι τέσσερις νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 10 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Τα μέτρα που περίμεναν το πράσινο φως 

Μέχρι χθες οι προτάσεις που φαίνεται να είχαν «κλειδώσει» αφορούσαν στην κυκλοφορία, η οποία συζητήθηκε να γίνει μέχρι τις 11 το βράδυ, στο άνοιγμα χώρων εστίασης και καφετεριών, καθώς και στην επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων στις τάξεις τους.

Σε χθεσίνες του δηλώσεις (Δες ΕΔΩ) το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης ανέφερε «δεν βλέπω ανατροπή, αλλά το θέμα είναι κάτω από ποιες συνθήκες θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης».

Σύμφωνα πληροφορίες το 8998 θα παραμείνει στη ζωή μας μέχρι νεοτέρας ενώ δεν αποκλείεται, ο αριθμός των μηνυμάτων sms να αυξηθεί στα τρία.

Όσον αφορά τις συναθροίσεις σε σπίτια, το επικρατέστερο σενάριο ήταν όπως από τις 16 Μαρτίου θα επιτραπούν οι συναθροίσεις μέχρι τα δέκα άτομα.

Ωστόσο όλα αυτά είναι πλέον ανοιχτά με το Υπουργικό Συμβούλιο να έχει τον τελευταίο λόγο στην αποκλιμάκωση. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X