ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καραγιάννης: Το εμβόλιο που έβαλε και τι έπαθε

«Δεν βλέπω ανατροπή για το άνοιγμα της εστίασης»

24news team

Εμβολιάστηκε χθες το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Σε δηλώσεις του στο 24news o κύριος Καραγιάννης ανέφερε «έβαλα το εμβόλιο της AstraZeneca χθες, αισθάνομαι πολύ καλά, δεν έχω παρενέργειες μέχρι στιγμής εκτός μία ελαφριά μυαλγία (σ.σ. πόνο στον μύ) εκεί που έγινε η ένεση».

Όσον αφορά την σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδή, το μέλος της επιστημονικής ομάδας ανέφερε πως συζήτησαν το φλέγον θέμα για το άνοιγμα της εστίασης, τα σχολεία, την επιδημιολογική εικόνα ενώ έγινε και μία πληροφόρηση για τα νοσηλευτήρια που είναι και ο καθοριστικός παράγοντας για τις μετέπειτα αποφάσεις.

Ο κύριος Καραγιάννης ανέφερε στο 24news: «Στην συνάντηση, εκφράστηκαν διάφορες απόψεις, ο Πρόεδρος πήρε τις σημειώσεις του καθώς και οι Υπουργοί. Φαντάζομαι αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο θα αποφασίσουν τι θα γίνει στις 16 Μαρτίου». Πρόσθεσε επίσης ότι«δεν βλέπω ανατροπή, αλλά το θέμα είναι κάτω από ποιες συνθήκες θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης».

Ερωτηθείς για τον τρόπο λειτουργίας και για το πόσα άτομα ανά τραπέζι θα επιτρέπεται ο κ. Καραγιάννης είπε: «Αυτό είναι θέμα των τεχνικών επιτροπών και των αρμόδιων Υπουργείων, που θα τροποποιήσουν τα πρωτόκολλα για να υπάρξει ασφάλεια στον χώρο που θα επαναλειτουργήσουν».

Όσον αφορά στον κόσμο που θα προσέρχεται στους χώρους εστίασης και αν θα φοράει μάσκα, το μέλος της επιστημονικής ομάδας αρκέστηκε να απαντήσει: «Δεν μπορώ να πω κάτι αυτή την στιγμή, δεν είναι κάτι που συζητήθηκε στην συνάντηση».

Κληθείς να τοποθετηθεί για τα υψηλά νούμερα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ο κ. Καραγιάννης δήλωσε: «Είναι ανησυχητικό αλλά τουλάχιστον αυτή την στιγμή δεν βλέπουμε σοβαρές νοσηλείες, που θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας, ναι υπάρχουν εισαγωγές, αυξηθήκαν αρκετά κάτι που δεν ήταν αναμενόμενο αλλά θα δούμε τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X