ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταχωρείται υπόθεση εναντίον του 30χρονου επιχειρηματία για τα 645kg MDMA

Ανανεώθηκε για 4η φορά το διάταγμα προσωποκράτησής του

Για πέμπτη φορά οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, ο 30χροος επιχειρηματίας που είναι ο μοναδικός – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – συλλεφθέντας στην Κύπρου και φέρεται να εξήγαγε τα ναρκωτικά στην Αυστραλία.

Το δικαστήριο ανανέωσε για τέταρτη φορά το διάταγμα προσωποκράτησής του, για άλλες 3 ημέρες, ενώ την Παρασκευή (24/1) αναμένεται να καταχωρισθεί η υπόθεση στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού.

Στην Αυστραλία ανακριτές της ΥΚΑΝ Λεμεσού

Θυμίζουμε ότι δύο ανακριτές της ΥΚΑΝ Λεμεσού, που συμμετέχουν στην ομάδα διερεύνησης της υπόθεσης, αποστολής 645kg MDMA από την Κύπρο στο Σίδνεϋ, ταξίδεψαν πρόσφατα στην Αυστραλία με σκοπό να συντονιστούν με τις τοπικές Αρχές.

Οι ανακριτές παρακάθισαν σε σύσκεψη με τους συνάδελφούς τους και μετά από πλήρη συντονισμό και επέστρεψαν στην Κύπρο ώστε να αξιολογήσουν τα νέα δεδομένα που προέκυψαν.


Επιστρέφουν από την Αυστραλία οι ανακριτές - Εν αναμονή εξελίξεων για τα 645kg


Σημειώνεται ότι ακόμη, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο νέων συλλήψεων για την υπόθεση.

Για την υπόθεση, πέραν του 30χρονου επιχειρηματία που τελεί υπό κράτηση, ύποπτος θεωρείται και 57χρονος υπόδικος των Κεντρικών Φυλακών, ο οποίος ανακρίθηκε αλλά δεν συνεργάστηκε με την ΥΚΑΝ. Συγκεκριμένα, ο 57χρονος φέρεται να είναι το πρόσωπο που είχε νοικιάσει υποστατικό, το οποίο σχετίζεται με την υπόθεση.

Ο 57χρονος, παραδέχθηκε την ενοικίαση του υποστατικό, ισχυρίζεται όμως ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση. Θυμίζουμε ότι ο 57χρονου συνελήφθη στις 4 Ιουνίου 2019, για υπόθεση εντοπισμού  83,6 κιλών ναρκωτικών στον Ύψωνα.

Από την Κύπρο το φορτίο - θανάτου

Από την Κύπρο ξεκίνησε την πορεία του το κοντέινερ θανάτου με τα 645kg έκστασι και συγκεκριμένα από το λιμάνι Λεμεσού. Το εν λόγω φορτίο πραγματοποίησε στην συνέχεια στάση σε λιμάνι στην Σιγκαπούρη και από εκεί μεταφορτώθηκε σε άλλο πλοίο, για να φτάσει εν τέλει στις 17/7/2019 στο Σίδνεϋ.

Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι σε δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, σημειώνεται ότι οι Αρχές στην Αυστραλία, με το που εντόπισαν τα 645kg έκστασι, που ήταν καλά κρυμμένα, σε ψεύτικο πάτο που δημιουργήθηκε ώστε να καμουφλαριστούν, αντικατέστησαν την ναρκωτική ουσία με απομίμηση.


Τους «κάρφωσαν» οι Κυπριακές Αρχές – 645kg έκσταση στην Αυστραλία (pics)


Θυμίζουμε ότι στις έρευνες για την υπόθεση συμμετέχουν οι Αρχές της Κύπρου, της Αυστραλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην Αυστραλία συνελήφθησαν δύο πρόσωπα ηλικίας 30 και 33 ετών, ενώ στην Κύπρο και στο Η.Β. έγιναν έρευνες σε υποστατικά και οικίες.

Όμως, επειδή την υπόθεση ανέλαβε η Αυστραλία, πλέον οι Αρχές σε Κύπρο και Η.Β. αναμένουν οδηγίες από αυτή.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X