ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταγγελία για ομαδικό βιασμό στην Αγία Νάπα - Ντόρος στα ξένα ΜΜΕ

Τι ισχυρίζεται η 20χρονη τουρίστρια

24news team

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας σχετικά με την καταγγελία της 20χρονης τουρίστριας από την Βρετανία, η οποία ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από πέντε νεαρά άτομα Ισραηλινής καταγωγής στην Αγία Νάπα.

Οι κατηγορούμενοι, όλοι ηλικίας 19 και 20 ετών, συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης (5/9) και τέθηκαν υπό οκταήμερη προσωποκράτηση.
Η είδηση αυτή αποτελεί από χθες (04/09) κεντρικό θέμα σχεδόν σε όλα τα Βρετανικά και Ισραηλινά ΜΜΕ, με τα πιο πολλά εξ αυτών να κάνουν αναφορά και στην υπόθεση της 20χρονης Βρετανίδας που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς πριν από τέσσερα χρόνια, επίσης στην Αγία Νάπα.

Η Daily Mail αναφέρει στον τίτλο της: "Βρετανίδα τουρίστρια, 20 ετών, «βιάστηκε ομαδικός στην Αγία Νάπα»: Συνελήφθησαν πέντε Ισραηλινοί".

O Gaurdian σημειώνει ότι "συνελήφθησαν πέντε άτομα μετά από καταγγελία Βρετανίδας για ομαδικό βιασμό".

Από την πλευρά του το BBC γράφει ότι "Ισραηλινοί κρατούνται στην Κύπρο για φερόμενο βιασμό", ενώ πιο έντονη είναι η SUN τονίζοντας στον τίτλο: "ΤΡΟΜΟΣ: Ισραηλινοί τουρίστες που «βίασαν ομαδικά» 20χρονη Βρετανίδα στην Αγία Νάπα, καταδικάστηκαν για οκτώ ημέρες φυλάκιση ενώ η αστυνομία ερευνά την επίθεση σε ξενοδοχείο φρίκης".

Η είδηση βρίσκεται στο επίκεντρο και των Ισραηλινών ΜΜΕ με την Jerusalem Post να λέει ότι "έξι Ισραηλινοί συνελήφθησαν για άλλον ύποπτο ομαδικό βιασμό στην Κύπρο" αναφέροντας ότι το Υπουργείο Εξωτερικών, βρίσκεται σε επαφή με τις οικογένειες των υπόπτων.
Η "Timeofisrael" τονίζει: "Γυναίκα λέει ότι οι Ισραηλινοί τη βίασαν ομαδικά μετά από το pool party".

Ο Ισραηλινός ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet αποκαλύπτει, χωρίς να αναφέρει τις πηγές του, πως πιστεύεται ότι μόνο δύο από τους άνδρες είναι ύποπτοι για βιασμό, αλλά κρατήθηκαν και οι πέντε προκειμένου για να διενεργηθούν οι έρευνες, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι οι ύποπτοι θα μπορούσαν να φύγουν από την Κύπρο".

Υπενθυμίζεται ότι το θύμα του φερόμενου βιασμού, ισχυρίστηκε πως την πλησίασε ένα πρόσωπο στην πισίνα του ξενοδοχείου και στη συνέχεια πήγαν στο δωμάτιο. Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της, στη συνέχεια εμφανίστηκαν τα υπόλοιπα τέσσερα πρόσωπα και την βίασαν.

Οι ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση, εξετάζουν με μεγάλη προσοχή την καταγγελία, ενώ στο μικροσκόπιο θα τεθούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση