ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κακοκαιρία «χτυπά» την Κύπρο - Καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

24news team

Έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν την Κύπρο και ως προς αυτό το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση η οποία θα ισχύει από τις 10:00 το πρωί της Κυριακής (26/11) μέχρι τις 17:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένονται καταιγίδες ενώ δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι μικρού μεγέθους.

Επίσης πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί 6 με 7 και παροδικά σφοδροί μέχρι θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ νοτιοδυτικοί ως δυτικοί άνεμοι αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως τις προσήνεμες παράλιες και ορεινές περιοχές.

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Χαμηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα σκόνη, η οποία αναμένεται να υποχωρήσει από το απόγευμα της Κυριακής.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αργότερα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά και στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νότιοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά στα παράλια ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και αργότερα στα τοπικά δυτικά παράλια ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Σύντομα θα καταστεί συννεφιασμένος με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά, για να επηρεάσει προοδευτικά και τις υπόλοιπες περιοχές, με τα φαινόμενα να εξασθενούν αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν, αρχικά, νοτιοδυτικοί πολύ ισχυροί 6 και παροδικά μέχρι σφοδροί 7 Μποφόρ και σταδιακά από το απόγευμα, κυρίως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά ισχυροί 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και αργότερα στα δυτικά μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, ενώ τοπικά στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν τοπικά πολύ ισχυροί 6 και παροδικά μέχρι σφοδροί 6 με 7 Μποφόρ. Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά, κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση τη Δευτέρα και μικρή άνοδο μέχρι την Τετάρτη για να κυμανθεί πιο κάτω από μέσες κλιματολογικές τιμές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση