ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαύρη μαγεία και εκκλήσεις στην πανσέληνο πίσω από τον θάνατο του Νικόλα

Πού οδηγούν τα νέα στοιχεία

Τον φάκελο του μυστηριώδους θανάτου του 19χρονου φοιτητή Νικόλα Ντουρτουρέκα, στα Σπάτα, στις 14 Ιουλίου 2022, άνοιξε εκ νέου η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη.

Για όσους δεν θυμούνται την τραγική ιστορία, η μητέρα του ήταν εκείνη, που βρήκε τον γιο της απαγχονισμένο στην ντουλάπα του δωματίου του στα Σπάτα, με τα χέρια πισθάγκωνα δεμένα και με τα στοιχεία που έχουν έκτοτε βρεθεί, να οδηγούν στον κόσμο της μαύρης μαγείας και των αποκρυφιστικών τελετών.

Στη χθεσινή εκπομπή, παρουσιάστηκε ένα χειρόγραφο ντοκουμέντο του 19χρονου φοιτητή, που βρέθηκε στα Σπάτα. Ο ίδιος φέρεται να το έγραψε την νύχτα της Τετάρτης 13 Ιουλίου, που ήταν η μεγαλύτερη πανσέληνος του χρόνου, κατά τη διάρκεια τελετής μαύρης μαγείας. Πιθανότατα ήταν μαζί του κι άλλο άτομο, γιατί βρέθηκαν δύο κόκκινες καρέκλες στην τραπεζαρία και πάνω στο τραπέζι σκοτεινά σύμβολα. Ήταν τα κεριά, το μπολ που είχε φτιάξει, για να αναπαραστήσει την πανσέληνο, το κάδρο με το μαύρο βελούδο και οι σημειώσεις του γραμμένες στα αγγλικά, με σκοπό να «κατασκοπεύσει», όπως έλεγε, τα συναισθήματα κάποιου ανθρώπου…

Το τι οδήγησε στον θάνατο του γιου του αναζητά ο πατέρας του 19χρονου Νικόλα. Όπως ανέφερε στο «Τούνελ», όλα τα ευρήματα δείχνουν ότι δεν πρόκειται για αυτοχειρία. «Αν ήθελε να αυτοκτονήσει, θα το είχε γράψει» λέει, προσθέτοντας ότι είδε και ο ίδιος στο σπίτι όλα όσα παραπέμπουν στο συμπέρασμα ότι, πριν τον απαγχονισμό του Νικόλα, προηγήθηκε κάποιου είδους σατανιστική τελετή.

Στο χειρόγραφο σημείωμά του, ο φοιτητής κατέληγε: «Αφήστε το στην άκρη, έτοιμο για το επόμενο πρωί». Μόνο που, το επόμενο πρωί δεν ξημέρωσε ποτέ για τον 19χρονο.

«Κάποια στιγμή είχα δει να έχει ζωγραφίσει ένα σύμβολο σαν πεντάλφα. Του είχα πει αυτό είναι σύμβολο σατανισμού, γιατί ασχολείσαι με αυτά; Μου απάντησε ότι έχει διαφορά από την πεντάλφα την κανονική και είναι κάτι αθώο. Τον ρώτησα αν πιστεύει στον σατανά και μου είχε πει ναι. Είχα προσπαθήσει να τον αλλάξω» λέει ο πατέρας του.

Από την πλευρά του, ο αδερφός του άτυχου 19χρονου από τα Σπάτα μίλησε για τα όσα είδε την τραγική εκείνη μέρα που τον βρήκαν μαζί με τη μητέρα του νεκρό στο δωμάτιό του. «Όταν μπήκα στο δωμάτιο, τότε έπαθα το σοκ. Δεν το περίμενα αυτό που είδα. Ήταν δεμένα τα χέρια του πίσω από την πλάτη και δεν ακουμπούσαν τα πόδια του στο έδαφος» περιέγραψε. Ανέφερε στο «Τούνελ» πως ο Νικόλας το τελευταίο διάστημα είχε γίνει απόμακρος και προς τη μητέρα τους και προς εκείνον.

Μίλησε, δε, για τις σκοτεινές συνήθειες του αδερφού του, που φαίνεται να τις είχε ξεκινήσει περίπου δύο χρόνια πριν το τραγικό του τέλος: «Έβρισκα μαύρα κεριά πολλές φορές μες στο σπίτι, είχε ζωγραφίσει μια πεντάλφα στον συναγερμό και τον είχα πετύχει στην τραπεζαρία στο σαλόνι να κάθεται μέσα στο σκοτάδι κάτω από το φως κεριών να κάνει κάτι και φοβήθηκα». Ο 19χρονος, λέει, του είχε μιλήσει για τη μαγεία, αναφέροντας ότι είναι τρόπος «να προστατευτείς ή να τιμωρήσεις κάποιον».

«Το είχα πει στη μητέρα μου, αλλά κι εκείνη όπως κι εγώ σκέφτηκε ότι δεν είναι κάτι σπουδαίο» είπε χαρακτηριστικά.

Τα ερωτήματα της μοιραίας νύχτας

Πολλά είναι τα ερωτήματα και για τα τελετουργικά που φέρεται να έκανε ο 19χρονος.

Στο χειρόγραφο ντοκουμέντο που βρέθηκε στην τραπεζαρία με τα σκοτεινά σύμβολα, εμφανίζεται να κάνει εκκλήσεις στην Πανσέληνο. Το τελευταίο γραπτό του είχε την ονομασία «Ξόρκι Κατασκόπευσης» και το ερώτημα είναι αν αυτό το τελετουργικό το έκανε μόνος του ή είχε κάποιον που τον καθοδηγούσε...

Η οικογένειά του, πάντως, εξακολουθεί να πιστεύει ότι κάποιος τον καθοδήγησε στο μοιραίο τέλος και πως, όσο κυκλοφορεί ελεύθερος, μπορεί να οδηγήσει και άλλους ανθρώπους σε σκοτεινά μονοπάτια...

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση