ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έρχεται κακοκαιρία - Βροχές, χιόνια και καταιγίδες (live εικόνα)

Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση

Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες από τις 7 σήμερα το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Όπως αναφέρει το Τμήμα, βροχές, κατά διαστήματα, και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή. Η συνολική βροχόπτωση δυνατό να ξεπεράσει τοπικά τα 50 χιλιοστόμετρα, σε χρονική διάρκεια 6 ωρών.

Καλεί, επίσης, το κοινό να είναι ενήμερο για τη δυνατότητα εκδήλωσης τοπικής πλημμύρας σε μικρό αριθμό περιουσιών και προβλημάτων σε εξωτερικές δραστηριότητες. Επίσης αναφέρεται σε «δύσκολες συνθήκες οδήγησης λόγω περιορισμένης ορατότητας και ολισθηρότητας του οδικού δικτύου».

Η κίτρινη προειδοποίηση ισχύει από 16.01.2021 07:00 έως 16.01.2021 17:00.

Το δελτίο καιρού

Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται από σήμερα ενώ σχετικά ψυχρή αέρια μάζα θα επηρεάσει την περιοχή τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα ή παρατεταμένα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα χιονίζει κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια, μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια, τα δυτικά και τα βόρεια καθώς και χιονόπτωση κατά διαστήματα στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Από το βράδυ τα φαινόμενα υποχωρούν.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και σχετικά ψυχρός, αλλά τοπικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν ελαφρές βροχές ή και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά. Αργά τη νύχτα ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με βροχές σταδιακά από τα δυτικά και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ορεινά.

Την Τρίτη αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, κυρίως τις πρωινές ώρες, σταδιακά όμως τα φαινόμενα υποχωρούν.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ από την Δευτέρα αναμένεται πτώση. Περαιτέρω πτώση αναμένεται την Τρίτη για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X