ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η μαρίνα και παραλίες της Αγίας Νάπας και του Παραλιμνίου βραβεύθηκαν με τη Γαλάζια Σημαία

Mε την Γαλάζια Σημαία βραβεύθηκαν 17 παραλίες του Δήμου

ΚΥΠΕ

Ολες οι παραλίες της Αγίας Νάπας, 15 τον αριθμό και η μαρίνα Αγίας Νάπας καθώς και 17 του Δήμου Παραλιμνίου, βραβεύθηκαν με τη Γαλάζια Σημαία.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «την τελετή διοργάνωσαν ο Δήμος Αγίας Νάπας και η διεύθυνση της μαρίνας σε συνεργασία με τον Εθνικό Κριτή της Γαλάζιας Σημαίας και τον Οργανισμό CYMEPA. Η απονομή της Γαλάζιας Σημαίας πραγματοποιήθηκε στη μαρίνα Αγίας Νάπας και οι 15 παραλίες της περιοχής που βραβεύθηκαν είναι οι Κόννος, Λιμνάρα, Αμμος του Καμπούρη, Γλυκύ Νερό, Πανταχού, Λούκκος του Μάντη, Κατσαρκά, Περνέρα, Βαθιά Γωνιά, Νησί, Nissi Bay, Λάντα, Μακρόνησος, Αγία Θέκλα και Ζιάτζι».

Προστίθεται ότι «με τη Γαλάζια Σημαία βραβεύθηκε επίσης και η μαρίνα Αγίας Νάπας από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας της».

Εξάλλου σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Παραλιμνίου αναφέρεται ότι με την Γαλάζια Σημαία βραβεύθηκαν 17 παραλίες του Δήμου και συγκεκριμένα οι Γλυκύ Νερό, Κάππαρης, Σκουταρόσπηλιοι, Αγία Τριάδα, Βρυσούδια, Μηνάς, Λούμα, Περνέρα, Ποτάμι, Βρύση Α, Βρύση Β, Βρύση Γ, Βρύση Δ, Fig Tree Bay, Βυζακιά, Νησιά και Νησιά Gardens.

Σημειώνεται ότι «η Γαλάζια Σημαία, είναι ένας διεθνής θεσμός που προωθεί την περιβαλλοντική συνείδηση και απονέμεται σε παραλίες που πληρούν τα κριτήρια της αξιολόγησης του Εθνικού Κριτή για την καθαρότητα των νερών κολύμβησης. Αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο, που επιβραβεύει τις οργανωμένες ακτές και απονέμεται με αυστηρά κριτήρια».

Μέσα από τον θεσμό «βραβεύονται οι παραλίες οι οποίες επιτυγχάνουν υψηλούς ποιοτικούς περιβαλλοντικούς στόχους. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μιας ακτής με τη Γαλάζια Σημαία είναι η εξαιρετική ποιότητα των νερών κολύμβησης. Λαμβάνονται, επίσης, υπόψη άλλα 33 κριτήρια αξιολόγησης για τις ακτές και 38 για τις μαρίνες, που πιστοποιούν, ανάμεσα σε άλλα, την ασφάλεια των λουόμενων, την όσο το δυνατόν πληρέστερη πληροφόρηση των επισκεπτών, την καθαριότητα και οργάνωση της ακτής και του παράκτιου χώρου, την προστασία του φυσικού πλούτου και την προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X