ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γνωρίζουν για εμπλοκή εταιρειών στην Κύπρο για τα 645kg MDMA

Ενδεχόμενο συλλήψεων

Δηλώσεις για την κατάσχεση 645 κιλών MDMA στο Σίδνεϋ από φορτίο που στάλθηκε μέσω Λεμεσού, παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας (17/12) ο Διοικητής της ΥΚΑΝ, Γλυκέριος Λεοντίου, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν συλλήψεις και στην Κύπρο, σχετικά με την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, αφού εξήγησε τον τρόπο που εντοπίστηκε και κατασχέθηκε η τεράστια ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών, ανάφερε ότι στην υπόθεση φαίνεται να εμπλέκονται αρκετά πρόσωπα, από την Αυστραλία, την Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημείωσε ότι η υπόθεση θα στοιχειοθετηθεί και θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στην Αυστραλία και εξήγησε ότι για να υπάρξουν συλλήψεις στην Κύπρο, πρέπει η Αρχές του νησιού μας να αιτηθούν νομικής αρωγής και να ζητήσουν το μαρτυρικό υλικό που κατέχουν οι Αυστραλιανές Αρχές.


Τσάκωσαν και Κύπριους για την ποσότητα-μαμούθ ecstasy (vid)


Όπως επίσης εξήγησε ο κ. Λεοντίου, σε αυτή την περίπτωση οι Αυστραλιανές Αρχές θα ζητήσουν να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες από την Κύπρο, ενώ δεν αποκλείεται να στοιχειοθετηθεί υπόθεση και σε δικαστήριο του νησιού μας, αλλά αν δεν δώσουν το «οκ» οι Αρχές τις Αυστραλίας δεν μπορεί να συνεχιστούν οι ενέργειες.

Ο κ. Λεοντίου είπε ότι οι Αρχές στην Κύπρο γνωρίζουν για εταιρείες που εξήγαγαν την ποσότητα.

Για να καθησυχάσει ο Διοικητής της ΥΚΑΝ, ανάφερε ότι οι Κυπριακές Αρχές έχουν ήδη στείλει αίτημα προς αυτές της Αυστραλίας και η απάντηση ήταν θετική, σημειώνοντας πως οι έρευνες βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.

Θυμίζουμε ότι για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί δύο πρόσωπα στην Αυστραλία. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση