ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το κοντέινερ θανάτου από Κύπρο καμουφλαρισμένο σε «φουκούες» (vid,pics)

Ποσότητα-μαμούθ ecstasy με προορισμό την Αυστραλία

Ποσότητα-μαμούθ που περιείχε 645 κιλά MDMA (έκστασι) κατασχέθηκε στο Σίδνεϋ. Το πλοίο που εντοπίστηκε το κοντέινερ θανάτου έφυγε από Λεμεσό ενώ τα προαναφερθέντα χάπια έφτασαν στον προορισμό τους καμουφλαρισμένα σε φουκούες.

Τους «κάρφωσαν» οι Κυπριακές Αρχές

Μετά από σχετική πληροφορία που κατείχε η Αστυνομία Κύπρου και συγκεκριμένα η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ), που αφορούσε την μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών από την Κύπρο στην Αυστραλία, κατασχέθηκαν στο Σίδνεϋ 645 κιλά MDMA.

Η σχετική πληροφόρηση διαβιβάστηκε στις Αυστραλιανές Αρχές, στις αρχές του Ιουλίου, 2019, στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνεργασίας και των προσπαθειών της Κυπριακής Αστυνομίας (ΥΚΑΝ), για καταπολέμηση του φαινομένου των ναρκωτικών.

Μετά από τη σχετική ενημέρωση των Αυστραλιανών Αρχών και τη συνεργασία τριών χωρών (Αυστραλία, Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο), κατασχέθηκαν στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, 645 κιλά MDMA συνολικής αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο πρόσωπα στην Αυστραλία.

Οι Κυπριακές Αρχές, κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος, διενήργησαν ταυτόχρονα συγκεκριμένες έρευνες σε οικίες και υποστατικά στην Κύπρο. Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης από τις Αρχές της Αυστραλίας, Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου.

Η τεράστια ποσότητα ναρκωτικών και η εμπλοκή εταιρειών στην Κύπρο

Δηλώσεις για την κατάσχεση 645 κιλών MDMA στο Σίδνεϋ από φορτίο που στάλθηκε μέσω Λεμεσού, παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας (17/12) ο Διοικητής της ΥΚΑΝ, Γλυκέριος Λεοντίου, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν συλλήψεις και στην Κύπρο, σχετικά με την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, αφού εξήγησε τον τρόπο που εντοπίστηκε και κατασχέθηκε η τεράστια ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών, ανάφερε ότι στην υπόθεση φαίνεται να εμπλέκονται αρκετά πρόσωπα, από την Αυστραλία, την Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημείωσε ότι η υπόθεση θα στοιχειοθετηθεί και θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στην Αυστραλία και εξήγησε ότι για να υπάρξουν συλλήψεις στην Κύπρο, πρέπει οι Αρχές του νησιού μας να αιτηθούν νομικής αρωγής και να ζητήσουν το μαρτυρικό υλικό που κατέχουν οι Αυστραλιανές Αρχές.

Όπως επίσης εξήγησε ο κ. Λεοντίου, σε αυτή την περίπτωση οι Αυστραλιανές Αρχές θα ζητήσουν να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες από την Κύπρο, ενώ δεν αποκλείεται να στοιχειοθετηθεί υπόθεση και σε δικαστήριο του νησιού μας, αλλά αν δεν δώσουν το «οκ» οι Αρχές τις Αυστραλίας δεν μπορεί να συνεχιστούν οι ενέργειες.

Ο κ. Λεοντίου είπε ότι οι Αρχές στην Κύπρο γνωρίζουν για εταιρείες που εξήγαγαν την ποσότητα.

Για να καθησυχάσει ο Διοικητής της ΥΚΑΝ, ανάφερε ότι οι Κυπριακές Αρχές έχουν ήδη στείλει αίτημα προς αυτές της Αυστραλίας και η απάντηση ήταν θετική, σημειώνοντας πως οι έρευνες βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.

Πώς βρέθηκε η ποσότητα στην Κύπρο

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και σίγουρα θέλουν απαντήσεις. Πώς βρέθηκε η τεράστια ποσότητα των ναρκωτικών στην Κύπρο; Με το που έγινε γνωστή η υπόθεση τα φώτα στράφηκαν στα γεγονότα και στην συνεργασία των χωρών για τον εντοπισμό των χαπιών. Υπάρχει, ωστόσο, μεγάλο κενό για το πώς τα ναρκωτικά ήταν ‘’εμπορεύσιμα’’ από Κύπρο.

Άλλο ένα ερώτημα είναι το ποιες είναι οι Κυπριακές εταιρείες που πιθανόν να εμπλέκονται στην εν λόγω υπόθεση; Ερώτημα είναι και οι «φουκούες», ποια η προέλευσή τους και ποια οι σχέση των προμηθευτών με την υπόθεση;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X