ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φονικό Πάφου: Στο νοσοκομείο Αθαλάσσας ο φερόμενος δράστης

Εξετάστηκε από ψυχίατρο

24news team

Στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας οδηγήθηκε ο 48χρονος, φερόμενος ως δράστης, για την άγρια δολοφονία της πρώην συζύγου του Petya Krateva, 41 ετών, από τη Βουλγαρία στην Επαρχία Πάφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος, εξετάστηκε από ψυχίατρο o οποίος διέγνωσε πως χρήζει υποχρεωτικής νοσηλείας. 

Το χρονικό του εγκλήματος

Γύρω στις 10:15 το πρωί της Παρασκευής 14 Ιουνίου, οι αστυνομικές αρχές έλαβαν πληροφορία που έκανε λόγο για τραυματισμένα πρόσωπα, σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Πάφο. Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή, όπου εντόπισαν τραυματισμένους την 41χρονη, καθώς και τον 48χρονο, ο οποίος διαμένει στο εν λόγω συγκρότημα, (να σημειωθεί ότι, θύμα και φερόμενος θύτης είχαν χωρίσει το 2019 και έμεναν μαζί μέχρι το 2023).

Ακολούθως, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της 41χρονης η οποία έφερε τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στα δύο χέρια, τα οποία φαίνεται να προκλήθηκαν από αιχμηρό αντικείμενο.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, η γυναίκα εντοπίστηκε στον δρόμο και μαρτυρίες φέρουν τον πρώην σύντροφό της να έριξε το σώμα της από το μπαλκόνι του διαμερίσματος όπου βρίσκονταν.

Όσον αφορά στον 48χρονο, διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύματα στην κοιλιακή χώρα και κρατήθηκε για νοσηλεία.

«Μου επιτέθηκε πρώτη...» - Τι έδειξε η νεκροτομή

Σε εσωτερική αιμορραγία προκληθείσα από τέμνον και νήσσον όργανο οφείλεται ο θάνατος της 41χρονης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροτομής.

Ο 48χρονος ύποπτος ισχυρίστηκε πως το θύμα τον είχε επισκεφτεί στο σπίτι του το πρωί της Παρασκευής για να μιλήσουν για τα μεταξύ τους προβλήματα. Κατά την συνάντηση τους, όπως ο ίδιος ανέφερε στους ανακριτές της υπόθεσης, η 41χρονη του ζήτησε κάποιο χρηματικό ποσό ώστε να αποσύρει την καταγγελία που η ίδια είχε κάνει εναντίον του στις 11.6.24 στο Γραφείο του Κλιμακίου Βίας στην Οικογένεια στην ΑΔΕ Πάφου.

Αυτός αρνήθηκε και ξεκίνησε μια έντονη μεταξύ τους λογομαχία, όπως ισχυρίστηκε ο φερόμενος δράστης ενώ είπε στις διωκτικές αρχές πως δέχτηκε πρώτος επίθεση από το θύμα. Στην κατάθεσή του σημείωσε ότι, από εκεί και πέρα έχασε τις αισθήσεις του και δεν γνωρίζει τι συνέβη.

Οι αναπάντητες κλήσεις στην Αστυνομία πριν το φονικό

Πληροφορίες που αναφέρουν πως πολίτης προσπαθούσε να ειδοποιήσει τις αστυνομικές αρχές, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν, προκάλεσαν θυμό στην κοινή γνώμη. Μάλιστα, το τηλεοπτικό κανάλι «Alpha», έφερε στη δημοσιότητα το ιστορικό κλήσεων του γείτονα με τον Αστυνομικό Σταθμό Πάφου που προσπάθησε τέσσερις φορές να επικοινωνήσει με τις Αρχές τη στιγμή που ακούγονταν φωνές στο διαμέρισμα όπου διαπράχθηκε το έγκλημα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρουσιάστηκαν στο ρεπορτάζ, ο πολίτης για δέκα λεπτά προσπαθούσε να επικοινωνήσει με κάποιο αρμόδιο τμήμα. Αρχικά, τον παρέπεμψαν στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής όπου δεν έλαβε απάντηση. Στη συνέχεια τον παρέπεμψαν στο Τμήμα Μικροπαραβάσεων όπου και πάλι δεν βρήκε ανταπόκριση, ενώ χωρίς αποτέλεσμα ήταν ακόμη δύο κλήσεις του πολίτη προς άλλα τηλέφωνα που του έδωσαν.

*Πηγή Φωτογραφία - Alpha Κύπρου

Πειθαρχική έρευνα εναντίον 7 αστυνομικών, δύο σε διαθεσιμότητα

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, για την εν λόγω υπόθεση, αναφέρει: «Μετά από την προκαταρκτική έκθεση του αξιωματικού που έχει οριστεί χθες για να ερευνήσει κατά πόσο ή Αστυνομία ανταποκρίθηκε στις τηλεφωνικές κλήσεις σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση φόνου εκ προμελέτης που διαπράχθηκε στην Πάφο, προκύπτει ότι χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Ως εκ τούτου, ορίστηκε ερευνών αξιωματικός, ο οποίος θα διεξάγει πειθαρχική έρευνα για επτά μέλη της Αστυνομίας.

Παράλληλα, ο ερευνών αξιωματικός, καλείται να διαπιστώσει αν έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες για έγκαιρη αναζήτηση και σύλληψη του υπόπτου για την εκτέλεση του εκδοθέντος εντάλματος σύλληψης, μετά από σχετική καταγγελία του θύματος που αφορά αδικήματα βίας στην οικογένεια.

Στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας και για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της, δύο μέλη της Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X