24news team
Για ενδεχόμενο τοπικού ρεκόρ έντασης βροχών στην περιοχή του Αγρού, έκαναν λόγο λειτουργοί του Τμήματος Μετεωρολογίας, αναφερόμενοι στις πρόσφατες καταιγίδες που παρατηρήθηκαν σε περιοχές στα ορεινά και στο εσωτερικό της χώρας.
Οι βροχές των πρροηγούμενων ημερών συνέτειναν στο να καταγραφεί μια αξιοπρόσεκτη, αν σκεφτεί κανείς πως βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού, εισροή νερού σε μερικά από τα μεγάλα φράγματα του τόπου.
Όπως ενημέρωσε (9 Ιουλίου) το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, το τελευταίο 24ωρο εισέρρευσε συνολική ποσότητα 107 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού. Τα φράγματα στα οποία κατέληξε είναι τα ακόλουθα:
- Κούρης 78.000 κυβικά μέτρα
- Αρμίνου 16.000 κυβικά μέτρα
- Καλαβασός 4.000 κυβικά μέτρα
- Διπόταμος 3.000 κυβικά μέτρα
- Κανναβιού 3.000 κυβικά μέτρα
- Γερμασόγεια 2.000 κυβικά μέτρα
- Ξυλιάτος 1.000 κυβικά μέτρα
Συνολική πληρότητα 41,3%
Σήμερα, η εικόνα στα δεκαοκτώ μεγάλα φράγματα της Κύπρου είναι πολύ καλύτερη από την περσινή. Σχεδόν στα μέσα Ιουλίου, η πληρότητα βρίσκεται στο 41,3% και η αποθηκευμένη ποσότητα νερού στα 120.03 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Τέτοια περίοδο, το 2025, το ποσοστό πληρότητας βρισκόταν μόλις στο 18,6% της χωρητικότητας, με αριθμό φραγμάτων να αποστραγγίζεται.
Υπέροχες εικόνες από την εισροή νερού στο φράγμα της Καλαβασού, σε ΒΙΝΤΕΟ που δημοσιεύτηκε στους Καιρόφιλους Κύπρου.





























