ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν «έπεσε» η Πύλη Εμβολιασμού - «Αργή τα πρώτα 5-10 λεπτά»

Άνοιξε για τους 39-40 ετών

Το σύστημα της Πύλης Εμβολιασμού δεν έπεσε, είναι αργό λόγω υπερφόρτωσης από τους χρήστες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος.

Σήμερα η Πύλη Εμβολιασμού άνοιξε από τις 7:30 και θα μείνει ανοικτή μέχρι τις 8 το βράδυ, για τις ηλικίες 39 και 40 ετών.

«Η Πύλη δουλεύει μια χαρά. Είναι αργή τα πρώτα 5-10 λεπτά. Και οι πολίτες παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν», είπε ο κ. Κόκκινος.

Πρόσθεσε ότι η Πύλη δούλεψε κανονικά τα πρώτα λεπτά λειτουργίας της.

«Λόγω υπερφόρτωσης μπορεί κάποιοι πολίτες, η εμπειρία τους να ήταν ότι το σύστημα ήταν αργό και δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν άμεσα, αλλά ήταν θέμα μισού ή ενός λεπτού να τους εξυπηρετήσει το σύστημα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κόκκινος ανέφερε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, μέχρι στιγμής κλείστηκε το 80% των διαθέσιμων ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι τη Μεγάλη Παρασκευή, 30 Απριλίου, από τις 7:30 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ η Πύλη θα ανοίξει για ηλικίες 68-70 ετών.

Οι εμβολιασμοί θα γίνονται με τα διαθέσιμα αδειδοτημένα εμβόλια στα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες.

Συνολικά 259,089 εμβολιασμοί κατά της COVID-19 (29,4 δόσεις ανά 100 κατοίκους) έγιναν μέχρι και τις 27 Απριλίου στην Κύπρο, με το Εθνικό Πλάνο Εμβοίασμού για την COVID-19 να εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, στη βάση των διαθέσιμων ποσοτήτων από τα τέσσερα αδειοδοτημένα εμβόλια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το ECDC, οι 193,882 (ποσοστό 24,1%) εμβολιασμοί αφορούν στη χορήγηση της 1ης δόσης και οι 65,207 (7,9%) εμβολιασμοί αφορούν στη χορήγηση των δύο δόσεων. Στη βάση της διαθεσιμότητας

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X