ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυρκαγιά σε Λάρνακα – Λεμεσό: Διαχειρίσιμη η κατάσταση

Οι ζημιές που προκλήθηκαν

24news team

Διαχειρίσιμη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε η ώρα 14:03, σε ξηρά χόρτα και χαμηλή άγρια βλάστηση, μεταξύ των χωριών Χοιροκοιτία προς Βάβλα.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, σημαντική ήταν η συμβολή της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας με υποστήριξη τόσο με προωθητές γαιών όσο και με βυτιοφόρα οχήματα και προσωπικό.

Η πυρκαγιά κατέκαυσε περίπου 1 με 1 1/2 τ.χ από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση και αριθμό δένδρων. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας και όσο χρειαστεί για κατάσβεση ενεργών εστιών και πλήρη οριοθέτηση.

Για τον περιορισμό της φωτιάς ενεργοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός του τμήματος Δασών με 16 μεγάλα πυροσβεστικά οχήματα, 2 μεσαίου τύπου, 4 μπουλντόζες, όπως και 4 βυτιοφόρα. Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχείρησαν 90 άτομα της δύναμης του Τμήματος Δασών.

Στη μάχη με τις φλόγες επιστρατεύτηκαν και πέντε εναέρια μέσα.

Όπως είχε δηλώσει ο κοινοτάρχης Τόχνης Παντελής Χαραλάμπους επικαλούμενος κάποιες πληροφορίες ανέφερε ότι «εκ πρώτης φαίνεται η φωτιά να ήταν κακόβουλη».

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να προστατεύσουν μεμονωμένα κτηνοτροφικά υποστατικά και μεμονωμένες κατοικίες. Για την πυρκαγιά ενημερώθηκαν η Πολιτική Άμυνα και Οργανωμένα Εθελοντικά σύνολα, ενώ η Αστυνομία επίσης κινητοποιεί ελικόπτερο για βοήθεια στην κατάσβεση, οπόταν τα εναέρια μέσα αυξάνονται σε πέντε.

Στην πυρκαγιά βρέθηκε ο Αναπλ. Αρχιπύραρχος κ. Δ. Κατσίφλης και ο Διευθυντής Επιχειρήσεων κ. Α. Χριστοφή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση