ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ευλογιά πιθήκων: Επιδεινώνεται η κατάσταση του 40χρονου καταγγέλλει η μητέρα

Τι αναφέρει ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπ. Υγείας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έλλειψη ειδικών φαρμάκων για την ευλογιά των πιθήκων αλλά και επιδείνωση της κατάστασης του 40χρονου που εντοπίστηκε θετικός στη νόσο καταγγέλλει η μητέρα του. 

Όπως ανέφερε στο ΡΙΚ η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται καθημερινά, ενώ η μόνη φαρμακευτική περίθαλψη που λαμβάνει είναι ισχυρές δόσεις αντιβιοτικών.

Ο 40χρονος και η μητέρα του, απηύθυναν έκκληση για έλευση εμβολίων και φαρμάκων για την ευλογιά των πιθήκων στην Κύπρο, το συντομότερο δυνατόν.

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου σε δηλώσεις του στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΡΙΚ είπε πως η επίσημη ενημέρωση που έχει το Υπουργείο Υγείας είναι ότι η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και παρακολουθείται. 

Όσον αφορά για τα φάρμακα και τα εμβόλια για την ευλογιά πιθήκων ο κ. Αθανασίου σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενταχθεί από την πρώτη στιγμή στο μηχανισμό κοινής προμήθειας φαρμάκων και εμβολίων για τη νόσο και ανέφερε πως η παραλαβή εμβολίων στην Κύπρο αναμένεται στα τέλη Αυγούστου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X