ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εξαφάνιση Natalie: «Κάποιος πέταξε το κινητό εκεί»

«Είναι μια πολύ περίεργη υπόθεση»

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη της 34χρονης Νάταλι, της Βρετανίδας αστροφυσικού που εξαφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας από την Ικαρία, λίγο πριν αναχωρήσει με τον σύντροφό της για Κύπρο. Για τρίτη μέρα είναι σε εξέλιξη μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό της, ενώ οι έρευνες επικεντρώνονται σε μια περιοχή πολύ κοντά στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, όπου διέμενε το ζευγάρι.

Το star.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών της Ικαρίας, κ. Μιχαήλ Χριστοδούλου, ο οποίος συμμετέχει από την πρώτη στιγμή στις έρευνες.

Όπως είπε, το σήμα του κινητού τηλεφώνου της 34χρονης έχει εντοπιστεί σε μια δύσβατη περιοχή, μόλις 150 μέτρα από το σημείο, όπου έμενε με τον σύντροφό της.

«Στο σημείο αυτό δεν υπάρχει μονοπάτι για να μπορούσε να πάει η κοπέλα. Είναι μια περιοχή περιφραγμένη με συρμάτινο πλέγμα και πολλά βάτα. Εμείς περάσαμε από το σημείο, κόψαμε το πλέγμα, αλλά δεν έχουμε βρει ακόμα το κινητό της τηλέφωνο. Μέχρι και σήμερα το πρωί ήταν ανοιχτό, όμως όταν το καλούσαμε από το σημείο, δεν ακούγαμε τίποτα», είπε ο κ. Χριστοδούλου.

Σήμερα ξεκίνησε ο καθαρισμός της περιοχής από τα βάτα, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουν να βρουν το κινητό τηλέφωνο της αγνοούμενης.

«Σκεφτείτε ότι πρόκειται για μια περιοχή ίση με μισό γήπεδο ποδοσφαίρου. Για να την καθαρίσουμε από τα βάτα θα χρειαστούμε δυο τρεις μέρες. Υπολογίζω το Σάββατο ή την Κυριακή να έχουμε καταφέρει κάτι,» συνέχισε.

Αυτό που ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους πάντως ο κ. Χριστοδούλου είναι ότι σε καμία περίπτωση η Βρετανίδα αστροφυσικός δεν πήγε στο σημείο.

«Είναι μια πολύ περίεργη υπόθεση. Το σημείο δεν έχει μονοπάτι, ούτε είναι κοντά στον δρόμο. Κάποιος πέταξε το κινητό εκεί. Οι θερμικές κάμερες πάντως δεν έχουν εντοπίσει κάτι στο σημείο, ενώ η αλήθεια είναι ότι το δεύτερο στίγμα του κινητού χθες από εκείνη την περιοχή μας μπέρδεψε, είπε.»

 Υπενθυμίζεται ότι το κινητό της Νάταλι εξέπεμπε σήμα από δύο διαφορετικά σημεία του νησιού, το ένα από τα οποία ήταν στο απέναντι νησάκι, στους Φούρνους.

Οι έρευνες συνεχίζονται χωρίς διακοπή, καθώς οι συμμετέχοντες έχουν χωριστεί σε ομάδες για να πραγματοποιούν 24ωρες βάρδιες. Σήμερα, αναμένονται από τη Θεσσαλονίκη ειδικά drone που θα πραγματοποιήσουν πτήσεις πάνω από το σημείο, όπου επικεντρώνονται οι έρευνες, ενώ έμπειροι δύτες θα βουτήξουν για να διαπιστώσουν αν υπάρχει κάτι κάτω από τα απότομα βράχια της περιοχής.

Επίσης αναμένονται δυνάμεις από την ΕΠΟΕΑ Ελλάδος και πιθανόν να φτάσουν στο νησί για να συνδράμουν στις έρευνες και εθελοντές διασώστες από την Κύπρο, φίλοι της 34χρονης.

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι είχε φτάσει στην Ικαρία για διακοπές στις αρχές Αυγούστου και τη Δευτέρα το απόγευμα θα αναχωρούσαν για την Κύπρο, όπου διαμένουν μέσω Αθήνας. Το πρωί της Δευτέρας ο 38χρονος ξύπνησε και δεν βρήκε την σύντροφό του στο δωμάτιο. Της τηλεφώνησε κι εκείνη του είπε ότι είχε πάει για τρέξιμο. Από εκείνη τη στιγμή έχουν χαθεί τα ίχνη της.

Μετά από έρευνες στο δωμάτιο, όπου διέμενε το ζευγάρι εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος στο σεντόνι του κρεβατιού και μπροστά από το κομοδίνο, πιθανόν από ρινορραγία. Μάλιστα μία μέρα πριν την εξαφάνιση της Βρετανίδας, η καμαριέρα είχε ακούσει το ζευγάρι να καβγαδίζει και είχε δει ένα σεντόνι στρωμένο στον καναπέ, κάτι που την έκανε να υποθέσει ότι είχαν κοιμηθεί σε διαφορετικά κρεβάτια.

Οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό. Όπως είπε στο star.gr άλλωστε ο κ. Χριστοδούλου «δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι να βγάλουμε μια άκρη».

Πηγή: Star.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση