ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι θα είναι το σκηνικό του καιρού την ημέρα των Φώτων

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Σήμερα, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά παροδικά σε προσήνεμες παράλιες περιοχές, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά στα ανατολικά και τοπικά στα βόρεια και στα νότια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στα δυτικά παράλια, γύρω στους 22 στο εσωτερικό και στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά αργότερα θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος, από ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, γενικά ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ, αλλά παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα προσήνεμα και μέχρι λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δυνατό να σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη, ημέρα των Θεοφανείων, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, από ψηλές νεφώσεις. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά, το απόγευμα. Το βράδυ θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Την Παρασκευή, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, κατά το τριήμερο, παραμένοντας αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X