ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Ασθενής χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα, που υποχωρεί σταδιακά από το Σάββατο, επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται παροδικά αραιή σκόνη, μέχρι και αύριο.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αναμένεται χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη. Τις αυγινές κυρίως ώρες δυνατό να σχηματιστεί και τοπική ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και σταδιακά, στα δυτικά, μέχρι βορειοανατολικοί ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ. Αρχικά, στα νοτιοδυτικά παράλια, θα πνέουν μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά ή και στο εσωτερικό. Νωρίς το πρωί δυνατό να παρατηρείται τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, που σταδιακά θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν, από το μεσημέρι και μετά, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά στα προσήνεμα ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, μέχρι ταραγμένη. Στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα παράλια και γύρω στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς και στα προσήνεμα μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά και τοπικά στα νότια, αλλά στα υπόλοιπα παράλια λίγο ταραγμένη.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό το απόγευμα. Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά στα δυτικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Νεφώσεις όμως που θα αναπτύσσονται, το μεσημέρι και το απόγευμα, στα ορεινά και στο εσωτερικό, πιθανό να δώσουν την Κυριακή μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση το Σάββατο, για να παραμείνει όμως πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Κυριακή θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Τη Δευτέρα δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X