ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι εκτέλεσε η Χαμάς όσους προσπάθησαν να γλιτώσουν τη σφαγή στο Φεστιβάλ (vid)

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που άνοιξαν πυρ σε αυτοκίνητο στο νότιο Ισραήλ

Τη συγκλονιστική στιγμή που οι μαχητές της Χαμάς άνοιξαν πυρ εναντίον ενός οχήματος στο Ισραήλ, καθώς ο οδηγός του προσπαθούσε να διαφύγει από την πρωτοφανή επίθεση, κατέγραψε κάμερα.

Τα πλάνα καταγράφηκαν από κάμερα μέσα στο αυτοκίνητο που δέχτηκε τα πυρά, το πρωί του Σαββάτου, λιγότερο από δύο ώρες μετά την αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπολύθηκε στο νότιο Ισραήλ.

Είναι κατανοητό ότι ο οδηγός πιθανότατα ήταν ένας από τους παρευρισκόμενους στο φεστιβάλ που προσπαθούσε να διαφύγει, αλλά πυροβολήθηκε καθώς πλησίαζαν σε μπλόκο της Χαμάς.

Μέχρι την Τρίτη, τα ισραηλινά τηλεοπτικά κανάλια ανέφεραν ότι ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση της Χαμάς είχε ανέλθει σε 900 Ισραηλινούς, με τουλάχιστον 2.600 τραυματίες και δεκάδες αιχμαλώτους.

Μεταξύ των Ισραηλινών νεκρών ήταν 270 κυρίως νέοι που πυροβολήθηκαν σε ένα μουσικό φεστιβάλ στην έρημο, όπου είχαν απαχθεί ορισμένοι από τους ομήρους που κρατούνται στη Γάζα.

Η στιγμή που άνοιξαν πυρ σε αυτοκίνητο στο νότιο Ισραήλ

 

Το βίντεο ξεκινά με το αυτοκίνητο να τρέχει με ταχύτητα σε έναν κατά τα άλλα εγκαταλελειμμένο δρόμο στο νότιο Ισραήλ, όπως εκτιμάται. Ένα αυτοκίνητο φαίνεται σταματημένο, ενώ ένα άλλο φαίνεται αναποδογυρισμένο στο πλάι.

Καθώς το όχημα στρίβει, εμφανίζονται στο βάθος φιγούρες, που ωθούν τον οδηγό να επιβραδύνει το αυτοκίνητο.

Καθώς το αυτοκίνητο επιβραδύνει, μία από αυτές τις φιγούρες περπατάει στη μέση του δρόμου και μια άλλη εμφανίζεται από τους θάμνους στην αριστερή πλευρά της ασφάλτου.

Γρήγορα γίνεται σαφές ότι πρόκειται για δύο οπλισμένους άνδρες και καθώς το αυτοκίνητο στρίβει για να παρακάμψει τον πρώτο άνδρα, αυτός σηκώνει το όπλο και ανοίγει πυρ εναντίον του οχήματος.

Με κάποιο τρόπο, ο οδηγός καταφέρνει αρχικά να αποφύγει τους δύο πρώτους μαχητές της Χαμάς, αλλά καθώς το αυτοκίνητο τους παρακάμπτει, εμφανίζονται περισσότεροι μαχητές πιο κάτω στο δρόμο.

Ξαφνικά, το παρμπρίζ θρυμματίζεται καθώς οι σφαίρες πέφτουν πάνω στο αυτοκίνητο.

Τουλάχιστον τέσσερις ακόμη μαχητές φαίνονται να πυροβολούν το αυτοκίνητο, το οποίο στρίβει αργά προς τα αριστερά και τελικά σταματά όταν συγκρούεται με το πίσω μέρος ενός άλλου οχήματος που έχει σταματήσει στην άκρη του δρόμου - γεγονός που υποδηλώνει ότι ο οδηγός έχει πυροβοληθεί.

Σε ένα δεύτερο μέρος του ίδιου βίντεο από την κάμερα ελέγχου δείχνει αρκετούς βαριά οπλισμένους μαχητές γύρω από το αυτοκίνητο, οι οποίοι φαίνεται να ελέγχουν αν υπάρχουν επιζώντες στα οχήματα που έχουν σταματήσει στην άκρη του δρόμου.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση