ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Έτρεχε να προλάβει η Πυροσβεστική εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων

Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους

ΚΥΠΕ

Να αντιμετωπίσει διάφορα περιστατικά που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα κλήθηκε χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία εκτός από τις κλήσεις για πυρκαγιές στις οποίες ανταποκρίθηκε.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της τα έντονα καιρικά φαινόμενα αφορούσαν, ως επί το πλείστον ισχυρούς ανέμους και προκλήθηκαν πτώσεις δέντρων και μετακίνηση ευτελών υλικών, με 3 περιπτώσεις στην επαρχία Λευκωσίας, 5 στην επαρχία Λεμεσού, 1 στην επαρχία Πάφου και 1 στην περιοχή ευθύνης της ΕΜΑΚ.

Σε ορισμένα από τα περιστατικά προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε οχήματα και σε μία περίπτωση υπήρξε πτώση δέντρου σε καλώδια της ΑΗΚ.

Εξάλλου, στις 13:28, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε οικία στην κοινότητα Σπιτάλι της επαρχίας Λεμεσού. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με πυροσβεστικό όχημα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη Λοχία Βασίλη Κρόκου.

Η πυρκαγιά, η οποία βρισκόταν σε καθιστικό της οικίας, σβήστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους ιδιοκτήτες. Εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έγινε τελική κατάσβεση, εξαερισμός και επιθεώρηση.

Μετά από διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, αυτή φαίνεται να προκλήθηκε από ελαττωματική καπνοδόχο τζακιού και επηρέασε την ξύλινη κατασκευή γύρω από το τζάκι, ενώ από τον καπνό επηρεάστηκε ολόκληρη η οικία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 29ης Μαρτίου 2023 μέχρι και τις 06:00 της 30ης Μαρτίου 2023, ανταποκρίθηκε σε 56 κλήσεις για βοήθεια, 30 πυρκαγιές και 26 ειδικές εξυπηρετήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση