ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποια είναι τα εθιστικά video games που μεγαλώνουν άγρια παιδιά

Είναι στην μόδα τα συγκεκριμένα παιχνίδια

24news team

Εξαιτίας της συγκλονιστικής ιστορίας που εκτυλίχθηκε την Δευτέρα (7/12) το πρωί σε σχολείο στη Λεμεσό, όπου δύο εξωσχολικοί ηλικίας 13 και 15 ετών «μπούκαραν» σε αυτό με σκοπό να… σκοτώσουν -όπως φάνηκε- άλλον 13χρονο, παρουσιάζονται δύο διαδικτυακά παιχνίδια, το οποία μάλιστα φέρονται να συνδέονται με την υπόθεση.


Σε σοκ η Κύπρος - Χρήζουν νοσηλείας οι ανήλικοι που πήγαν να σκοτώσουν 13χρονο


Πρόκειται για video games που χαρακτηρίζονται ως εθιστικά, ενώ φαίνεται να «χειραγωγούν» χαρακτήρες.

Fortnite: Το εθιστικό παιχνίδι 

Το συγκεκριμένο παιχνίδι, κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2017 και έχει φτάσει να είναι μέχρι και στην πρώτη θέση της προτίμησης των gamers όλου του κόσμου αφού τουλάχιστον 130 εκατομμύρια χρήστες ασχολούνται σχεδόν καθημερινά με αυτό.

Το παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 13 ετών και άνω. Ωστόσο έχει καταφέρει να ασχολούνται και μικρότερες ηλικιακές ομάδες και κυρίως παιδιά από 7 έως και 12 ετών. Επίσης και ενήλικες, αφιερώνουν αρκετές ώρες της καθημερινότητάς τους μπροστά από μια οθόνη παίζοντας μανιωδώς.

Πώς παίζεται το Fortnite

Το «Fortnite» είναι ένα παιχνίδι επιβίωσης με αρκετή δράση και περιλαμβάνει δύο είδη: το «Fortnite Save the World» και το «Fortnite Battle Royal».

Στο πρώτο υπάρχουν τέσσερις παίκτες που πολεμάνε ζόμπι και άλλα τέρατα και προστατεύονται φτιάχνοντας οχυρά, ενώ στο δεύτερο οι 100 παίκτες που παίζουν πρέπει να πολεμήσουν μεταξύ τους και στο τέλος να μείνει μόνο ένας ζωντανός. Το «Fortnite Battle Royal» είναι ένας συνδυασμός του παιχνιδιού «Minecraft» (ο παίκτης φτιάχνει οχυρά και πόλεις) και της σειράς ταινιών «Hunger Games» (Αγώνες Πείνας), εκεί όπου 12 αγόρια και 12 κορίτσια ηλικίας 12-18 ετών είναι αναγκασμένα να αγωνιστούν μέχρι θανάτου έως ότου απομείνει ένας και μόνο νικητής.

Στο «Fortnite Battle Royal» 100 παίκτες πέφτουν από ένα ιπτάμενο λεωφορείο σε ένα νησί και πρέπει να εξοντώσουν ο ένας τον άλλον μέχρι να μείνει μονάχα ένας ζωντανός που θα είναι και ο νικητής. Για να γίνει αυτό ψάχνουν για όπλα, φτιάχνουν οχυρώσεις. Ανάλογα με τον παίκτη, άλλος θα είναι επιθετικός, άλλος θα προτιμήσει τις συμμαχίες, ενώ άλλοι θα κρυφτούν και θα επιτεθούν αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλο.

Among Us: Το παιχνίδι-«κόλλημα» που παίζουν μικροί και μεγάλο

Πρόκειται για το πιο δημοφιλές παιχνίδι του 2020, που κάνει θραύση στις νεαρές ηλικίες και όχι μόνο. Ένα παιχνίδι που θυμίζει «Μια νύχτα στο Παλέρμο» και πιθανότατα αυτός είναι ένας λόγος που έχει γίνει «κόλλημα».

Το 2018 το αμερικανικό game studio game Innersloth λάνσαρε το Among Us, ωστόσο, χρειάστηκε δύο χρόνια και μια καραντίνα για να βρεθεί εντός του ραντάρ των φανατικών gamers και μη.

Θέλοντας να διασκεδάσει τους θεατές του κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ο Chance Morris, γνωστός στο Διαδίκτυο ως Sodapoppin, ξεκίνησε το παιχνίδι στο live streaming του στο Twitch τον Ιούλιο. Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου το Among Us είχε εκτοξευτεί. Ξαφνικά άρχισαν να παίζουν όλοι… ανάμεσά τους αστέρια του Youtube, όπως ο James Charles και ο DrLupo, influencers, TikTokers, αλλά και ο κωμικός PewDiePie.

Πώς παίζεται το Among Us

Το Among Us είναι ένα παιχνίδι multiplayer, όπου 10 παίκτες μπαίνουν σε ένα διαστημόπλοιο και ο καθένας του έχει έναν ρόλο. Κάποιοι ανήκουν στο κανονικό πλήρωμα και ένας είναι ο impostor (απατεώνας).

Στόχος του πληρώματος είναι να ολοκληρώσει διάφορες αποστολές, ενώ ο impostor πρέπει να σκοτώσει τους υπόλοιπους ή να τους εμποδίσει να ολοκληρώσουν τα tasks, προκειμένου να κερδίσει.

Εάν είστε στο πλήρωμα στόχος σας είναι να βρείτε τον impostor. Από την άλλη ο «δολοφόνος», πρέπει να σκοτώσει τα μέλη του πληρώματος και να σαμποτάρει τις αποστολές, χωρίς να κινήσει υποψίες.

Η αλήθεια είναι ότι ο ρόλος του απατεώνα είναι πιο διασκεδαστικός και με περισσότερη αγωνία καθώς δεν θέλει να αποκαλυφθεί και κινείται υπογείως!

Κανένα μέλος του πληρώματος δεν μπορεί να μιλήσει κατά την εκτέλεση των αποστολών, μέχρι να σκοτωθεί κάποιος. Όταν κάποιος πεθάνει, οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να κάνουν συμβούλιο, όπου αναφέρουν τις θέσεις τους, υπερασπίζονται εαυτόν και συμπαίκτες τους. Στη συνέχεια, ακολουθεί ψηφοφορία, με σκοπό να ξεσκεπαστεί ο impostor.

Φυσικά, υπάρχουν αρκετοί παίκτες, μπορεί να επιλεχθεί πάνω από ένας impostor -συνήθως 2.

Πληροφορίες από: Protothema.gr/ iEfimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση