ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Mεγαλώνει η αγωνία για την Αναστασία και τον Κυπριανό

Εν αναμονή και των αποτελεσμάτων των εξετάσεων DNA

ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση προς τις οικογένειες των δυο νεαρών Κυπρίων, της Αναστασίας Αδαμίδου και του Κυπριανού Παπαϊωάννου, οι οποίοι συνεχίζουν να αγνοούνται μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, δήλωσε το απόγευμα τη Πέμπτης στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Κορνήλιος Κορνηλίου.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κορνηλίου είπε πως με βάση την ενημέρωση που είχε το απόγευμα, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την κυπριακή πρεσβεία, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση προς τις δυο οικογένειες. Πρόσθεσε πως «είμαστε σε επαφή με την προϊσταμένη της ομάδας που πήρε τα δείγματα DNA και ακόμη δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα».

Ο κ. Κορνηλίου είπε, ακόμη, πως με βάση την ενημέρωση που έχει λάβει, οι γονείς της Αναστασίας Αδαμίδου, οι οποίοι μετά το τραγικό δυστύχημα μετέβησαν στη Λάρισα και έδωσαν δείγμα DNA, αναμενόταν να αναχωρήσουν απόψε από την Ελλάδα, ενώ οι γονείς του Κυπριανού Παπαϊωάννου παραμένουν εκεί.

Ανέφερε, περαιτέρω, πως «η κυπριακή πρεσβεία και το Γενικό Προξενείο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη είναι σε συνεχή επαφή με τις οικογένειες των δυο νεαρών εν αναμονή και των αποτελεσμάτων των εξετάσεων DNA».

Πρόσθεσε πως το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ σε συνεννόηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κόμπο και τον ίδιο, είναι επίσης σε επαφή με την πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ είπε πως οι αρχές της Ελλάδας έχουν αναλάβει την ψυχολογική στήριξη των οικογενειών που βρίσκονται εκεί.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X