ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επεισόδια Λευκωσίας: «Το μαύρο κουτί θα δείξει ποιος έδωσε τις οδηγίες»

Διερευνάται αν η Αστυνομία χρησιμοποίησε υπέρμετρη βία κατά των διαδηλωτών

24news team

Τον διορισμό τεσσάρων ποινικών ανακριτών για να διερευνήσουν τους ισχυρισμούς για άσκηση υπέρμετρης βίας από μέλη της Αστυνομίας το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021, κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας πολιτών στη Λευκωσία, αποφάσισε η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ). Σημειώνεται ότι όλοι είναι εν ενεργεία Δικηγόροι.

Ανάμεσα σε όσα θα διερευνηθούν, αναμένεται να είναι και οι οδηγίες και οι διαταγές που δέχθηκαν τα μέλη της αστυνομίας όσον αφορά τον χειρισμό της επιχείρησης.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του την Τρίτη 16/2 (δες ΕΔΩ) στο 24news ο εκπρόσωπος κλάδου του αστυνομικού σώματος ΑΣΔΥΚ, Νίκος Λοϊζίδης, όσα διαδραματίστηκαν το Σάββατο (13/2), δηλαδή οι οδηγίες και οι διαταγές που δόθηκαν, αλλά και από ποιον, είναι καταγεγραμμένα όλα στο μαύρο κουτί του συστήματος που διαθέτει η Αστυνομία.


Στα «μαχαίρια» αστυνομικοί με Αρχηγό και Γιολίτη


Μάλιστα, ερωτηθείς αν θεωρεί πως το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει όταν ελεγχθεί το εν λόγω μαύρο κουτί αρκέστηκε να απαντήσει: «Απόλυτα».

Σημειώνεται ότι εκτός του υλικού από το μαύρο κουτί, θα ληφθούν και τα πρακτικά από τις συσκέψεις των αρμοδίων που αφορούσαν την εν λόγω εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Ο κ. Λοϊζίδης, ανάμεσα σε άλλα θυμίζουμε ότι ισχυρίστηκε πως, «Μπήκαν στο στόχαστρο χαμηλόβαθμα μέλη της Δύναμης» και τόνισε ότι, αστυνομικοί είναι ενοχλημένοι και νιώθουν εκτεθειμένοι με την στάση που τήρησαν και τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν Αρχηγός της Αστυνομίας και υπουργός Δικαιοσύνης όσον αφορά τα επεισόδια του Σαββάτου (13/2). «Αστυνομικοί πλέον αντιμετωπίζουν πρόβλημα ψυχολογίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X