ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ενώπιον δικαστηρίου ο καπετάνιος της βάρκας που έμπαζε νερό

Μετέφερε παράτυπους μετανάστες – Εντοπίστηκαν ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο

ΚΥΠΕ

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου οδηγήθηκε σήμερα άνδρας ηλικίας 26 ετών σχετικά με την υπόθεση μεταφοράς μεταναστών. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, φέρεται να είναι ο χειριστής της βάρκας που εντοπίστηκε χθες το απόγευμα ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο, σε απόσταση 14 ναυτικών μιλίων από την ακτή, στην οποία επέβαιναν 21 μετανάστες.

Λόγω του ότι η έρευνα της Αστυνομίας, ως προς τη διάπραξη των αδικημάτων, δεν έχει συμπληρωθεί, το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου ενέκρινε την κράτηση του υπόπτου για περίοδο 7 ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ εναντίον του υπόπτου, διερευνώνται τα ακόλουθα έξι αδικήματα: "Συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, υποβοήθηση προσώπου τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία, Υποβοήθηση προσώπου τρίτης χώρας με πρόθεση και με σκοπό αποκόμισης κέρδους, Μεταφορά προσώπου δια υδάτινης οδού με μη ασφαλή ή υπερφορτωμένο σκάφος, Περί σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνικού οργανωμένου εγκλήματος και Πρωτοκόλλων Νόμο του 2003 και Παράνομη είσοδο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας".

Η βάρκα εντοπίστηκε λίγο μετά τις 17:00 χθες, από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας να κινείται ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο σε απόσταση 14 ναυτικών μιλίων από τις ακτές.

Σήμανε συναγερμός και έσπευσε στο σημείο άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, η οποία «εντόπισε τη βάρκα, το μήκος της οποίας ήταν 7 μέτρα, στην οποία επέβαιναν 21 παράτυποι μετανάστες εκ των οποίων οι 14 ήταν άνδρες, 3 γυναίκες και 4 παιδιά  εκ των οποίων το 1 ήταν ασυνόδευτο».

Διαπιστώθηκε ότι η βάρκα τους έμπαζε νερό και στο σημείο έσπευσε και δεύτερη άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας με στόχο τη μεταφορά των μεταναστών στο αλιευτικό καταφύγιο Golden Coast.

Μέλη της αστυνομίας «προχώρησαν σε έλεγχο των εγγράφων που είχαν στην κατοχή τους οι μετανάστες και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Προσωρινό Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά».

Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφάλισε η αστυνομία, «ένας εκ των μεταναστών φαίνεται να ήταν ο καπετάνιος της βάρκας. Μέλη της αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του 26χρονου μετανάστη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης εισόδου στην Δημοκρατία», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ οι αστυνομικές αρχές διερευνούν και υπόθεση διακίνησης μεταναστών.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση