ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η αιματηρή διεκδίκηση της προστασίας του μαγαζιού

Στους έξι οι συλληφθέντες

Αλυσιδωτές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (3/11) έξω από γνωστό νυχτερινό κέντρο της πρωτεύουσας στην περιοχή της Έγκωμης.

Άλλα δύο πρόσωπα ηλικίας 49 και 37 ετών παραδόθηκαν σήμερα στην Αστυνομία ανεβάζοντας τον αριθμό των συλληφθέντων στους έξι.

Το πρωί της Τρίτης (5/11) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο 44χρονος φερόμενος ως δράστης, κάτοικος χωριού της επαρχίας Λάρνακας και ακόμα ένα πρόσωπο ηλικίας 50 ετών κάτοικος της επαρχίας Αμμοχώστου.

Το Δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα της Αστυνομίας για οκταήμερη κράτηση των δύο υπόπτων για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί την Κυριακή (3/11), για διευκόλυνση των ανακρίσεων, άλλα δύο πρόσωπα. Πρόκειται για 42χρονο και 43χρονο, οι οποίοι οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο και εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Στην απόπειρα φόνου τραυματίστηκαν δύο αδέλφια από τη Συρία. Ο ένας, ηλικίας 30 χρόνων, δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι και η κατάσταση της υγείας περιγράφεται ως εξαιρετικά κρίσιμη.

Άφαντο παραμένει το πιστόλι

Εξονυχιστικές έρευνες διεξήγαγαν το πρωί της Τρίτης (5/11) μέλη της Αστυνομίας με σκοπό να εντοπίσουν το πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα φόνου.

Άδειασαν καλάθους, ερευνώντας σπιθαμή προς σπιθαμή κάθε σημείο, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα αφού άφαντα παραμένουν τόσο το όπλο όσο και οι κάλυκες.

Ήθελαν να αναλάβουν την προστασία και την διαχείριση του μαγαζιού

Σύμφωνα με τρεις μαρτυρίες που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, ο 44χρονος φερόμενος ως δράστης, ο 42χρονος και ακόμη δύο πρόσωπα, το τελευταίο χρονικό διάστημα ασκούσαν πίεση στους ιδιοκτήτες και διαχειριστές του εν λόγω νυχτερινού κέντρου, με σκοπό να αναλάβουν την προστασία και τη διαχείριση του μαγαζιού.

Όπως ακούστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου την Δευτέρα (4/11), την τελευταία εβδομάδα απειλούσαν το προσωπικό ότι θα απολυόταν από τις εργασίες του για να αναλάβουν τη διαχείριση μέλη προσκείμενα στους υπόπτους. Το βράδυ του Σαββάτου 2/11 με ξημερώματα Κυριακής 3/11, ο 42χρονος μαζί με άλλα άτομα, μετέβησαν στο εν λόγω κέντρο, όπου ανέφεραν στους υπαλλήλους επιτακτικά, ότι θα αναλάμβαναν εκείνοι την προστασία του κέντρου και παρέμειναν στο μέρος, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να υποκύψουν στις πιέσεις και απειλές και να αποχωρήσουν.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X