ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η απόπειρα φόνου με φόντο την προστασία του νυχτερινού κέντρου

Παραδόθηκε ο φερόμενος ως δράστης - Στο κελί οι δύο πρώτοι συλληφθέντες

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για οκταήμερη κράτηση των δύο υπόπτων ηλικίας 43 και 42 ετών σχετικά με την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (3/11) σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στην Έγκωμη.

Οι δύο ύποπτοι με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο πρώτος ύποπτος, ηλικίας 42 ετών αντιμετωπίζει τα εξής αδικήματα:

Απόπειρα φόνου, συνωμοσία για φόνο, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου, παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο 43χρονος (δεύτερος ύποπτος) είναι αντιμέτωπος με τα αδικήματα της συνέργειας μετά την διάπραξη κακουργήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Σημειώνεται πως ο φερόμενος ως δράστης, αυτός που άνοιξε πυρ, παραδόθηκε στην αστυνομία και αναμένεται πως αύριο θα οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ για την ίδια υπόθεση οι Αρχές ψάχνουν ακόμη πέντε πρόσωπα.

Το σπρώξιμο που κατέληξε σε αιματηρό επεισόδιο

Όπως ακούστηκε ενώπιον δικαστηρίου, ο παραπονούμενος, ο οποίος είναι αδερφός του 30χρονου που βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση, ανέφερε ότι φίλος του πρώτου υπόπτου τον έσπρωξε χωρίς λόγο και άρχισε συμπλοκή, η οποία συνεχίστηκε εκτός του μαγαζιού.

Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, ενώ αυτός στεκόταν στο σημείο είδε τον έναν ύποπτο να φεύγει και να πηγαίνει σε κοντινό χώρο στάθμευσης. Όταν επέστρεψε στο σημείο όπου γινόταν ο καβγάς, ο παραπονούμενος τον είδε να κρατά στο δεξί του χέρι ένα πιστόλι, το οποίο όπλισε και τον σημάδεψε στο κεφάλι.

Αμέσως ο 2ος παραπονούμενος τον άρπαξε από το χέρι που κρατούσε το πιστόλι και του το σήκωσε προς τα πάνω, με αποτέλεσμα ο ένας από τους υπόπτους να πυροβολήσει δύο με τρεις φορές, δίπλα και ξυστά από το κεφάλι του.

Ακολούθως σύμφωνα με τον παραπονούμενο, αυτός έπεσε στο έδαφος και κάποια πρόσωπα τον χτυπούσαν σε διάφορα μέρη του σώματός του αλλά και με το πιστόλι στο κεφάλι. Όπως είπε, όταν κατάφερε να σηκωθεί από το έδαφος, είδε τον αδελφό του αιμόφυρτο στο έδαφος.

Ήθελαν να αναλάβουν την προστασία και την διαχείριση του μαγαζιού

Σύμφωνα με τρεις μαρτυρίες που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, ο 44χρονος φερόμενος ως δράστης, ο 42χρονος και ακόμη δύο πρόσωπα, τα οποία καταζητούνται, το τελευταίο χρονικό διάστημα εξασκούσαν πίεση στους ιδιοκτήτες και διαχειριστές του εν λόγω νυχτερινού κέντρου, με σκοπό να αναλάβουν την προστασία και τη διαχείριση του μαγαζιού.

Όπως ακούστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου, την τελευταία εβδομάδα απειλούσαν το προσωπικό ότι θα απολύονταν από τις εργασίες του για να αναλάβουν τη διαχείριση μέλη προσκείμενα στους υπόπτους. Το βράδυ του Σαββάτου 2/11 με ξημερώματα Κυριακής 3/11, ο 42χρονος μαζί με άλλα άτομα, μετέβησαν στο εν λόγω κέντρο, όπου ανέφεραν στους υπαλλήλους επιτακτικά, ότι θα αναλάμβαναν εκείνοι την προστασία του κέντρου και παρέμειναν στο μέρος, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να υποκύψουν στις πιέσεις και απειλές και να αποχωρήσουν.

Στις 3/11 ο 42χρονος συνελήφθηκε στην Επαρχία Λάρνακας σε όχημα που οδηγούσε ο 43χρονος (δεύτερος ύποπτος), ο οποίος είπε στα μέλη της Αστυνομίας «έπαιρνα τον στον δικηγόρο».

Άφαντο το πιστόλι

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, έχουν ληφθεί 25 καταθέσεις ενώ αναμένονται να ληφθούν τουλάχιστο 50.

Σημειώνεται πως αναζητείται το πιστόλι καθώς επίσης και οι κάλυκες, οι οποίες δεν εντοπίστηκαν στην σκηνή.

Στα πλαίσια διερεύνησης του αδικήματος της συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα που αφορά και τους δύο υπόπτους αναμένεται να γίνει οικονομική έρευνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X