ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Εντυπωσιακά πλάνα από την άσκηση «Αετός 2022» - Συμμετείχε η Κύπρος

Δείτε το βίντεο

ΚΥΠΕ

Στην άσκηση «Αετός 2022», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, συμμετείχε το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ΚΣΕΔ αναφέρεται ότι «την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου η άσκηση Έρευνας – Διάσωσης (Ε-Δ) «ΑΕΤΟΣ 2022». Η άσκηση διεξήχθη σε περιοχή εντός του FIR Αθηνών, υπό τον συντονισμό του Αεροπορικού Τομέα του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης Πειραιά».

Προστίθεται ότι «πέραν των ελληνικών μέσων, στην άσκηση συμμετείχαν το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης Λάρνακας και ένα (1) ελικόπτερο AW-139 της 460 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης της Εθνικής Φρουράς της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η συμμετοχή προσωπικού και μέσων σε κοινές ασκήσεις αναδεικνύουν την αγαστή συνεργασία μεταξύ Κυπριακής και Ελληνικής Δημοκρατίας και αποδεικνύουν την ετοιμότητα ανάληψης οποιασδήποτε αποστολής Ε-Δ, όπου αυτό απαιτηθεί. Παράλληλα παρέχουν τη δυνατότητα πρακτικής εφαρμογής των διαδικασιών που περιλαμβάνονται στην υφιστάμενη Διακρατική Συμφωνία Ε-Δ Ελλάδος και Κύπρου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση