ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκλογές Παν. Κύπρου – Κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων κατά της ΦΠΚ Πρωτοπορίας

Κατηγορούν την Πρωτοπορία για νοθεία και αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος

Ανακοινώσεις

Στις εκλογές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης, υπήρξαν προσπάθειες νοθείας και αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος.

Μετά την παραπλανητική ανακοίνωση της Πρωτοπορίας θέλουμε να πούμε ξεκάθαρα αυτά τα οποία έγιναν.

Με το τέλος της καταμέτρηση της κάλπης των Μεταπτυχιακών η επικεφαλής της Εφορευτικής Επιτροπής και στέλεχος της Πρωτοπορίας χωρίς να αξιολογήσουν όλα τα μέλη της επιτροπής τα αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια τα θεώρησε άκυρα και τα έσκισε ώστε να μην τα δουν τα υπόλοιπα μέλη της εφορευτικής και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων. Μετά χωρίς ίχνος ντροπής προσπάθησε να ξεγελάσει όλους ότι στα 6 αμφισβητούμενα υπήρχε και αμφισβητούμενο της ΦΠΚ Πρωτοπορίας, κάτι που δεν ισχύει και το επιβεβαιώνουν όλες οι παρατάξεις.Μετά από τη διακοπή της διαδικασίας αποδείχτηκε ότι όλα τα ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα!

Στη συνέχεια στη Κάλπη του 3ου έτους εκπρόσωπος της Πρωτοπορίας, πήρε αμφισβητούμενο ψηφοδέλτιο το οποίο ήταν ξεκάθαρα άκυρο και το τοποθέτησε χωρίς κανένα δικαίωμα ανάμεσα στα υπόλοιπα ψηφοδέλτια της Πρωτοπορίας, αρνούμενος να το δείξουν στην εφορευτική επιτροπή και στους εκπροσώπους των υπόλοιπων παρατάξεων. Στην συνέχεια το ίδιο άτομο προσπάθησε να μας ξεγελάσει εκ νέου όλους προσπαθώντας να τοποθετήσει το άκυρο ψηφοδέλτιο ανάμεσα στα έγκυρα, ετσι ώστε όταν του ζητηθεί να το δείξει να εμφανίσει έγκυρο. Για κακή τους τύχη υπάρχει και σε βίντεο.

Και όχι δεν είναι ζήτημα εκλογικού αποτελέσματος είναι ζήτημα σεβασμού της εκλογικής διαδικασίας, εκτός και αν θεωρείτε σωστό να σκίζεται της επιλογές των συμφοιτητών μας!

Δεν εκπλησσόμαστε από τη στάση τους. Παρόμοιες καταστάσεις ζήσαμε και στην περσινή διαδικασία.

Επιβεβαιώνουμε όλες οι παρατάξεις ότι παρά την ένταση που υπήρξε κανένας δεν κτύπησε κανένα. Και επιβεβαιώνουμε ότι στην αίθουσα διεξαγωγής της διαδικασίας μπήκαν μεσα άτομα από ολες τις παρατάξεις ανάμεσα τους και ο επικεφαλής της ΦΠΚ Πρωτοπορίας αλλα και ο Πρόεδρος της ΠΟΦΕΝ.

Πραγματικά είναι ντροπιαστικό κατά τη διάρκεια μιας δημοκρατικής διαδικασίας να μην υπάρχει κανένας σεβασμός προς τη βούληση των συμφοιτητών μας και ακόμα πιο ντροπιαστικό είναι πως αυτά εκτυλίχθηκαν ενώπιον του Προέδρου της ΠΟΦΕΝ Ραφαήλ Ζαχαριάδη, ο οποίος όχι μόνο δεν επενέβηκε αλλά ενέκρινε τις προσπάθειες αλλοίωσης του αποτελέσματος.

Καταδικάζουμε τη στάση της ΦΠΚ Πρωτοπορίας όλες οι παρατάξεις και τους καλούμε επιτέλους να σεβαστούν τις διαδικασίες και τους ίδιους τους φοιτητές.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Κ.Φ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Α.Φ.ΕΠΑΛΞΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Δ.Κ.Κ.Φ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X