ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έκλεισαν, άνοιξαν και πάλι βάζουν... ΚΛΕΙΣΤΟΝ

Τι ισχύει με τα malls

24news team

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου με σκοπό να ανατραπεί η κακή επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών. Ανεπηρέαστοι δεν έμειναν οι χώροι εστίασης αφού η Κυβέρνηση έβαλε εκ νέου λουκέτο με σκοπό να μπει φρένο στην διασπορά του ιού.


Πού μπαίνει «λουκέτο» - Τα νέα αυστηρά μέτρα στην Κύπρο


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπ. Υγείας: «Αναστέλλεται η λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης. Το μέτρο αφορά εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία και χώρους εστίασης εντός κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κλπ, με εξαίρεση τις υπηρεσίες τους που αφορούν σε κατ’ οίκον διανομή και take away. Νοείται ότι μετά τις 9 το βράδυ επιτρέπεται μόνο κατ’ οίκον διανομή».

Σημειώνεται πως ο κύριος Ιωάννου ανακοίνωσε ότι κλείνουν και τα εμπορικά κέντρα ενώ τα υπερκαταστήματα και πολυκαταστήματα καθώς και τα μεγάλα καταστήματα πέραν τω 500 τ.μ θα λειτουργούν υπό προϋποθέσεις. 

«Αναστέλλεται η λειτουργία των κλειστών εμπορικών κέντρων (malls). Τα υπερκαταστήματα, πολυκαταστήματα και τα μεγάλα καταστήματα πέραν των 500 τ.μ. (εξαιρείται το λιανεμπόριο τροφίμων, δηλαδή οι υπεραγορές) θα λειτουργούν με τήρηση του μέτρου του 1 ατόμου προς 10 τ.μ. και με πλαφόν στον αριθμό πελατών».

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή 11/12, στις 6 το πρωί, ενώ όπως τόνισε ο κ. Ιωάννου: «Με βάση τον σχεδιασμό που κάνουμε, θα παραμείνουν σε εφαρμογή μέχρι τα μεσάνυκτα της 31ης Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα γίνεται επαναξιολόγηση της κατάστασης με στόχο την αναθεώρηση των μέτρων, υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση