ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
34° Λευκωσία,
25 Ιουλίου, 2021
sport fm - listen live

Έφυγε το 8998... αυξημένη η κίνηση στους δρόμους - Τα πρόστιμα

Τι δήλωσε στο 24news ο Βοηθός Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου

Δημήτρης Λουκά

Τέλος το 8998 και οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να πάνε ελεύθερα όπου επιθυμούν χωρίς το «εύλογο χρονικό διάστημα» το οποίο έγραφε το εγκεκριμένο μήνυμα.

Λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών ο κόσμος θα κάνει την εξόρμησή του είτε σε βουνό είτε σε κάποια άλλη παραλιακή πόλη για να δροσιστεί και να ξεφύγει από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Ωστόσο υπάρχουν και οι κίνδυνοι στους δρόμους είτε αυτοί λέγονται αυτοκινητόδρομοι ή αστικοί με τους οδηγούς να καλούνται να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας τόσο για την δική τους ασφάλεια όσο και για των υπολοίπων.

Το 24news επικοινώνησε με τον Βοηθό Διευθυντή της Τροχαίας Αρχηγείου, Χάρη Ευριπίδου, ο οποίος επισήμανε πως οι οδηγοί πρέπει να τηρούν τον κώδικα κυκλοφορίας και τις σημάνσεις οι οποίες είναι στο οδικό δίκτυο.

Ο κύριος Ευριπίδου ανέφερε δύο βασικούς «κανόνες» που οφείλουν οι οδηγοί να το πράττουν. Χαρακτηριστικά ανέφερε, «να μην αυξάνουν ταχύτητα, να πηγαίνουν όσα τους επιτρέπει το όριο ταχύτητας ανάλογα με τον δρόμο που χρησιμοποιούν», ενώ έκανε έκκληση στους οδηγούς  να οδηγούν, μη χρησιμοποιώντας τηλέφωνο ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί να τους αποσπάσει την προσοχή.

Ο Βοηθός Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου σημείωσε πως οι έλεγχοι πέραν της λοιμοκάθαρσης συνεχίζονται.

Σημειώνεται πως χθες διενεργήθηκε σύσκεψη για τους μοτοσυκλετιστές και τα τροχαία. Όπως μας δήλωσε ο κ. Ευριπίδου μεταξύ άλλων στην σύσκεψη αναφέρθηκε πως οι μοτοσκυκλετιστές θα πρέπει να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας αλλά και πώς οι οδηγοί των οχημάτων θα πρέπει να τους προσέχουν. Επίσης τονίστηκε πως πρέπει να βελτιωθεί η κατάσταση αφού οι μοτοσυκλετιστές είναι τα πλείστα θύματα της ασφάλτου.

Θυμίζουμε πως από την 1η Οκτωβρίου είναι σε ισχύ οι νέες πρόνοιες στις νομοθεσίες που αφορούν τις τροχαίες παραβάσεις.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ τα πρόστιμα για παραβάσεις στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δημήτρης Λουκά

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση