ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έδειξαν συμπόνια - Δεν θα διωχθεί ποινικά η 35χρονη μητέρα

Επενέβησαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Εργασίας

24news team

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε όταν τα τρία παιδάκια 35χρονης γυναίκας εντοπίστηκαν μόνα τους στο σπίτι και σε πάρκο, και αφότου οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, αποφασίστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα η αναστολή της δίωξής της.

Συγκεκριμένα, η 35χρονη αλλοδαπή που συνελήφθη για παραμέληση των παιδιών της, οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου και επρόκειτο να αντιμετωπίσει τέσσερις κατηγορίες γιατί άφησε ανεπιτήρητα, την ώρα που η ίδια βρισκόταν στην εργασία της. Η 35χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη της.

Σημειώνεται ότι για την περίπτωση της 35χρονης είχαν επέμβει η υπουργός Δικαιοσύνης και η υπουργός Εργασίας ώστε να βοηθήσουν την μητέρα τριών παιδιών ηλικίας 13 και 7 χρόνων και 23 μηνών. Μάλιστα, οι δύο υπουργοί φέρονται να υποσχέθηκαν όπως βοηθήσουν την οικογένεια με την εργασία και τις συνθήκες διαβίωσής της. 

Το πρωί της Τετάρτης, το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ανακοίνωσε ότι μετά από μελέτη όλων των γεγονότων της υπόθεσης και των ενεργειών της Πολιτείας για στήριξη της οικογένειας, αποφασίστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη και τον βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, Σάββα Αγγελίδη η αναστολή ποινικής δίωξης της μητέρας που κατηγορείται για παραμέληση ανήλικων τέκνων.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση, η υπουργός Δικαιοσύνης κα. Έμιλυ Γιολίτη, έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter: «Εκφράζω την ικανοποίηση μου για την αναστολή της ποινικής δίωξης της μητέρας από τη Λεμεσό. Ευχαριστώ για της γρήγορες ενέργειες που έγιναν από Ζέτα Αιμιλιανίδου και Γιώργο Σαββίδη, Σάββα Αγγελίδη. Ευελπιστώ η συμφιλίωση εργασίας και μητρότητας θα γίνει κατορθωτή στον τόπο μας»

Πώς έφτασαν στην σύλληψη:

Το απόγευμα της Κυριακής (6/12) η Αστυνομία ενημερώθηκε από πολίτη ότι εντόπισε 7χρονο κοριτσάκι να βρίσκεται μοναχό σε πάρκο στην περιοχή Ομονοιίας στην Λεμεσό. Ο πολίτης ισχυρίστηκε ότι έψαξε να βρει κάποιο οικείο πρόσωπο του παιδιού, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα γι’ αυτό και ενημέρωσε τις Αρχές ενώ μάλιστα η 7χρονη μεταφέρθηκε και σε Αστυνομικό Σταθμό.

Τα μέλη της Δύναμης που ανέλαβαν την υπόθεση, κατάφεραν να εντοπίσου τους παππούδες του παιδιού οι οποίοι έστειλαν τους αστυνομικούς στο σπίτι που διαμένει το παιδί με την οικογένειά του. Εκεί, εντοπίστηκαν άλλα δύο παιδιά, ηλικίας 13 και 2 ετών, που ήταν μόνα στο σπίτι.

Η 35χρονη μητέρα των παιδιών συνελήφθη ενώ αναμενόταν να οδηγηθε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού. Τα παιδιά βρέθηκαν υπό την φροντίδα της γιαγιάς και του παππού τους.

Απόφαση Δικαστηρίου:

Με τέσσερις κατηγορίες επρόκειτο να βρεθεί αντιμέτωπη η 35χρονη μητέρα τριών παιδιών, 13 και 7 χρόνων και 23 μηνών, τα οποία εντοπίστηκαν ανεπιτήρητα, την ώρα που η ίδια βρισκόταν στην εργασία της. Η κατηγορούμενη αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη της.

Η 35χρονη οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης (9/12) στο δικαστήριο, το οποίο όρισε την εκδίκαση της υπόθεσης στις 15 Δεκεμβρίου, σε σχέση με αδικήματα που αφορούν την εγκατάλειψη παιδιού κάτω των δυο χρόνων και την έκθεση παιδιού σε κίνδυνο.

Η κατηγορούμενη είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, ενώ τα τρία παιδιά είχαν αναλάβει ο παππούς και η γιαγιά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X