ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δολοφονία Πογιατζή: Δεν παραδέχονται οι δύο - Το... τρίτο πρόσωπο

Ανακρίνεται πρόσωπο από τις Κεντρικές

24news team

Δεν παραδέχονται τα δύο πρόσωπα, τα οποία συνελήφθησαν για την υπόθεση φόνου του Λεόντιου Πογιατζή που διαπράχθηκε τον περασμένο χρόνο και συγκεκριμένα στις 15/7/21 στην επαρχία Πάφου.

Όπως πληροφορείται το 24news, τόσο ο 41χρονος όσο και ο 34χρονος κατά την ανάκρισή τους αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη στο έγκλημα.

Ο 41χρονος, νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού αφού χθες ένιωσε αδιαθεσία, ενώ το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού διέταξε την 7ημερη προσωποκράτησή του για το φόνο του 60χρονου επιχειρηματία.

Οι ανακριτές της υπόθεσης, αναμένεται να περάσουν από τις Κεντρικές Φυλακές όπου θα ανακρίνουν πρόσωπο, το οποίο μαρτυρία τον εμπλέκει στην εν λόγω υπόθεση. Πρόκειται για Ελληνοκύπριο, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης από τον Ιανουάριου του 2022.

Θυμίζουμε πώς ο 41χρονος έχει απασχολήσει κατά καιρούς τις Αρχές της Λεμεσού για υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων.

Αστυνομική πηγή, χαρακτήρισε τον 41χρονο «εγκληματικό στοιχείο», που είναι καλά γνωστό στην αστυνομική δύναμη της Λεμεσού.

Όσον αφορά τον 34χρονο οδηγήθηκε την Τετάρτη (4/5), ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, όπου διέταξε την 6ήμερη προσωποκράτησή του.

«Πρέπει να μείνει κλειστό το στόμα του Λεόντιου»

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, την 1.5.22 λήφθηκε γραπτή κατάθεση από συγκεκριμένο πρόσωπο στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το καλοκαίρι του 2021 - χωρίς να θυμόταν ακριβή ημερομηνία- πήγε στο ξυλόσπιτο του υπόπτου, το οποίο βρίσκεται μέσα στον ποταμό, πάνω από το χωριό Κονιά, για να τον δει, αφού ήταν φίλοι. Εκεί συνάντησε δύο γνωστά του πρόσωπα από την Επαρχία Λεμεσού.

Ο ύποπτος φέρεται να τον ρώτησε στην παρουσία των άλλων δύο προσώπων αν γνώριζε κανέναν που έχει «σίδερο» για πούλημα. Αυτός αφού κατάλαβε ότι εννοούσε πιστόλι του απάντησε αρνητικά. Ακολούθως ο ένας εκ των δύο που συνάντησε του είπε ότι «έχει κάποια δουλειά και πως εάν ενδιαφερόταν θα έπαιρνε 20 χιλ. ευρώ και ότι τη δουλειά θα την έκαναν οι τρεις τους».

Σε ερώτηση τι είδους δουλειά θα έκαναν οι τρεις τους, αυτός φέρεται να του απάντησε ότι «θα έπαιρναν την ψυχή κάποιου».

Στην συνέχεια αφού ο μάρτυρας είπε στον ύποπτο ότι δεν ενδιαφερόταν για τη δουλειά που του πρότεινε, είπε ότι θα πήγαινε να ταΐσει τα σκυλιά του και βγήκε από το ξυλόσπιτο.

Βγαίνοντας άκουσε, όπως είπε, τους τρεις να μιλούν και συγκεκριμένα ο μάρτυρας ανέφερε ότι άκουσε τον έναν ύποπτο να ρωτά το άλλο πρόσωπο γιατί να κάνουν αυτή τη δουλειά και ο ύποπτος φέρεται να απάντησε ότι «πρέπει να μείνει κλειστό το στόμα του Λεόντιου», δηλαδή του θύματος.

Ακόμα είπε πως τους άκουσε να λένε ότι θα ανέκοπταν τον στόχο τους στο δρόμο της Νατάς προς Αναρίτα και πως μετά θα τον έπαιρναν αλλού για να τον εξαφανίσουν μαζί με το αυτοκίνητο του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση