ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποιος είναι ο Δημήτρης Σκούρος που θα σκότωναν οι τραμπούκοι (vid)

Ο Καταδρομέας του 1974 – Συμπολεμιστής με τον θρυλικό Γεώργιο Κατσάνη

24news team

Ο Δημήτρης Σκούρος είναι ο φύλακας του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» τον οποίο τραμπούκοι προσπάθησαν να κάψουν ζωντανό, την ώρα που εργαζόταν στο φυλάκιο της πύλης, την Κυριακή (18/7). Ήταν ο πρώτος που δέχθηκε τις άνανδρες επιθέσεις των ανεγκέφαλων διαδηλωτών.

Το ακόμα πιο τραγικό της όλης υπόθεσης είναι ότι ο εν λόγω άνθρωπος υπήρξε αγωνιστής και μάρτυρας, κατά τα γεγονότα της Τουρκικής εισβολής του 1974. Φορώντας τη τιμημένη του στολή, πολέμησε, πληγώθηκε, έθαψε συμπολεμιστές του, ρισκάροντας την ίδια του την ζωή, για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Έκτροπα «ΔΙΑ»: Νέες φωτογραφίες υπόπτων

Σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος, Νέστορας Βασιλείου: «Ο κ. Δημήτρης εκεί στην πύλη, το 1974 μάζευε νεκρούς συμπολεμιστές του πάνω στα βουνά του Πενταδάκτυλου, έχει σφαίρα ο άνθρωπος πάνω στο σώμα του και κάποιοι ήρθαν να τον κλειδώσουν και να τον κάψουν ζωντανό στον χώρο εργασίας του. Το νιώθω πολύ έντονα, αυτόν τον άνθρωπο να τον κάψετε ζωντανό; Το λέω και γεμίζουν τα μάτια μου».

Επεισόδια «ΔΙΑ»: Αρνήθηκαν να κάνουν rapid test οι ύποπτοι

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε το βράδυ της Κυριακής (18/7), περιέγραψε και ίδιος ο φύλακας του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ».

Οι τραμπουκισμοί και η βαρβαρότητα που σημειώθηκαν στο συγκρότημα έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του, με τον ίδιο να περιγράφει πώς κατάφερε τελικά να σωθεί.

«Είχαμε πληροφορίες ότι θα έρθουν εδώ, πήραμε τα μέτρα μας, είχαμε έρθει από τις 15:00 και κλειδώσαμε το Συγκρότημα παντού. Γύρω στις 20:00 ήρθαν δύο αστυνομικοί με μοτοσικλέτες και με ρώτησαν εάν είναι ασφαλισμένο το συγκρότημα. Τους είπα ναι και έφυγαν. Εν τω μεταξύ ο όχλος ήταν πάνω στο round about και ερχόταν προς εμάς. Τελικά μπήκανε, σπρώξανε τις πόρτες που ήταν ασφαλισμένες με αλυσίδες, έσπασαν τα μπετόν και μπήκαν μέσα».

Όπως ανέφερε ο κ. Δημήτρης Σκούρος, η Πύλη του συγκροτήματος ήταν το πρώτο σημείο που δέχθηκε τα πυρά.

«Έριξαν την πρώτη φωτοβολίδα μέσα, πήρε φωτιά η Πύλη. Έκλεισα τον γενικό διακόπτη για να μην προχωρήσει το κακό. Μου έκλεισαν την πόρτα από πίσω και δεν με άφηναν να βγω έξω. Τους λέω ‘’ρε παιδιά θα πεθάνω’’ και μου απάντησαν ‘’ρε π@@@φασίστα τσουρουλόπαιδο. Αυτά ήταν τα λόγια τους. ‘’Να πεθάνετε όλοι, και εσύ και ο Τσουρούλλης. Είσαστε φασίστες».

Έπειτα από τη σοκαριστική επίθεση ο ίδιος βρήκε τη δύναμη να πάρει τον πυροσβεστήρα, να σπάσει το τζάμι και να βγει έξω, φεύγοντας από την πίσω πύλη.

Η μαρτυρία του Δημήτρη Σκούρου για τον Γεώργιο Κατσάνη

Σε τηλεοπτική εκπομπή του «Σίγμα», είχαν μιλήσει τον περασμένο Ιανουάριο, δύο συμπολεμιστές του Διοικητή της 33ης Μοίρας Καταδρομών, Γεώργιου Κατσάνη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στις 21 Ιουλίου 1974 στον Άγιο Ιλαρίωνα.

Παρόντες κατά τη θυσία του θρυλικού Ταγματάρχη, ο Χρήστος Κούλινος, Νοσοκόμος της Μοίρας, και ο Δημήτρης Σκούρος, Επιλοχίας του 3ου Λόχου Κρούσεως. Εκτενές περιγραφές για τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες στιγμές του Γεώργιου Κατσάνη, πιο κάτω στο βίντεο του «Sigmalive».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X