ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν συμμορφώνονται οι Λεμεσιανοί - Εστιατόριο λειτουργούσε κανονικά

Χωρίς μάσκα προστασίας και rapid test ο Διευθυντής

Συνολικά 9,617 ελέγχους για την τήρηση των μέτρων και την εφαρμογή των διαταγμάτων, για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού πραγματοποίησε τις τελευταίες 12 ώρες, ανά το παγκύπριο η Αστυνομία, με τα μέλη της Δύναμης να προβαίνουν σε 95 καταγγελίες προσώπων για διάφορες παραβάσεις.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των παραβάσεων καταγράφηκε και σήμερα στην Λεμεσό, αφού μία στις τρεις παραβάσεις ανά το παγκύπριο, διαπράχθηκε στην επαρχία Λεμεσού. Από τις 95 καταγγελίες προσώπων που έγιναν σήμερα, οι 34 καταγγελίες έγιναν στην Λεμεσό.
Ανάλογος ήταν και ο αριθμός ελέγχων που έγιναν στην Λεμεσό, όπου μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν συνολικά 2,759 ελέγχους υποστατικών και προσώπων.

Επίσης στην Λεμεσό σημειώθηκε η μοναδική καταγγελία υποστατικού, αφού κατά τη διάρκεια ελέγχου σε εστιατόριο, μέλη της Αστυνομίας διαπίστωσαν ότι στο υποστατικό εξυπηρετούνταν θαμώνες κατά παράβαση των διαταγμάτων. Συγκεκριμένα, δύο πρόσωπα κατανάλωναν οινοπνευματώδη ποτά σε τραπεζοκάθισμα, ενώ τρίτο πρόσωπο βρισκόταν σε τραπεζοκάθισμα για φαγητό. Την ίδια ώρα ο Διευθυντής του εστιατορίου εργαζόταν χωρίς να έχει υποβληθεί σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης – Rapid Test, καθώς και χωρίς να φέρει μάσκα προστασίας.
Οι τρεις θαμώνες στο εστιατόριο καταγγέλθηκαν εξωδίκως, ενώ ο Διευθυντής του εστιατορίου ενημερώθηκε από τα μέλη της Αστυνομίας ότι αύριο Πέμπτη, εναντίον της Διεύθυνσης του υποστατικού, η Αστυνομία θα προχωρήσει σε άμεση καταχώρηση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, υπόθεσης αδικημάτων κατά παραβάσεων του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου, για άμεση εκδίκαση.

Τα σχετικά αδικήματα αφορούν στην παράνομη λειτουργία του εστιατορίου, αφού εντός του εξυπηρετούνταν οι τρεις θαμώνες, καθώς και στη διάπραξη των αδικημάτων από τον ίδιο τον Διευθυντή του υποστατικού, ο οποίος εργαζόταν στο χώρο, χωρίς να έχει υποβληθεί σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης – Rapid Test και χωρίς να φέρει μάσκα προστασίας.

Παράλληλα, η Αστυνομία θα υποβάλει αύριο, μονομερή αίτηση για έκδοση προσωρινού δικαστικού διατάγματος αναστολής λειτουργίας του υποστατικού, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι το εστιατόριο λειτουργούσε χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή και χωρίς την απαραίτητη άδεια πώλησης οινοπνευματοδών ποτών, αδικήματα που επίσης θα καταχωρηθούν αύριο για άμεση εκδίκαση.

Αναλυτικότερα, από τους συνολικά 9,617 ελέγχους που έγιναν από τις 6.00 το πρωί, μέχρι και τις 6.00 το βράδυ της Τετάρτης, οι 1,845 έλεγχοι έγιναν στην Λευκωσία, οι 2,759 στην Λεμεσό, οι 1,103 στην Λάρνακα, οι 1,039 στην Πάφο, οι 1,405 στην Αμμόχωστο και οι 460 στην περιοχή Μόρφου. Ακόμη 960 ελέγχους διενήργησαν μέλη των Τμημάτων Τροχαίας στο παγκύπριο οδικό δίκτυο, ενώ 46 ελέγχους διενήργησαν και μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.

Πέραν των 34 καταγγελιών προσώπων που έγιναν στην Λεμεσό, άλλες 19 καταγγελίες έγιναν στην Πάφο, ενώ 19 καταγγελίες έγιναν και στην Αμμόχωστο. Στην Λάρνακα έγιναν 16 καταγγελίες, 5 καταγγελίες έγιναν στην Λευκωσία, ενώ 2 καταγγελίες έγιναν κατά τους ελέγχους από μέλη της Τροχαίας.

Όσον αφορά στις καταγγελίες, μεταξύ άλλων, καταγγέλθηκαν 38 πρόσωπα που δεν είχαν στείλει τηλεφωνικά μηνύματα SMS για τις μετακινήσεις τους και 41 πρόσωπα που δεν έφεραν μάσκα προστασίας κατά τις μετακινήσεις τους με οχήματα ή ως πεζοί.
Οι έλεγχοι και καταγγελίες που διενεργεί η Αστυνομία δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά έχουν στόχο την περιφρούρηση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας. Καθήκον όλων των πολιτών είναι να επιδεικνύουν την ανάλογη υπευθυνότητα και πειθαρχία και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας που λαμβάνονται για αποφυγή διασποράς του ιού.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X