ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν ήταν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων τώρα ο «Μαριούθκιας»

Αποφυλακίστηκε λόγω κορωνοϊού ο 34χρονος

24news team

Σύγχυση φαίνεται να προκαλεί το γεγονός ότι ο «Μαριούθκιας» που δολοφονήθηκε - πιθανότατα από επαγγελματίες εκτελεστές - στον δρόμο Μενεού - Κιτίου, είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Ο Γεωργίου ενώ καταδικάστηκε για υπόθεση ναρκωτικών, στη συνέχεια συνεργάστηκε με τις Αρχές και εντάχθηκε όντως σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων μετά από απόφαση Δικαστηρίου και φρουρείτο σε ειδικό χώρο της Αστυνομίας, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μετά την αποφυλάκισή του, σταμάτησε να βρίσκεται υπό προστασία παρά το γεγονός ότι δεν είχε καταθέσει ακόμη για την υπόθεση.

Η υπόθεση που καταδικάστηκε και έγινε μάρτυρας κατηγορίας:

Ο «Μαριούθκιας» συνελήφθη όταν στις 25 Μαΐου 2019 μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, έθεσαν στην επαρχία Λάρνακας, υπό παρακολούθηση συγκεκριμένη περιοχή, μετά από πληροφορία για διακίνηση ναρκωτικών και λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, στη συγκεκριμένη περιοχή, θεάθηκαν να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο δύο πρόσωπα, ηλικίας 32 και 23 ετών αντίστοιχα, κάτοικοι επαρχίας Λάρνακας. Ο 32χρονος ήταν ο Μάριος Γεωργίου.

Τα πιο πάνω πρόσωπα, θεάθηκαν να εισέρχονται με το όχημά τους σε πάροδο δρόμου και αφού τοποθέτησαν στο έδαφος ένα νάιλον σακούλι, το οποίο περιείχε 1 κιλό και 558 γραμμάρια κοκαΐνης, αναχώρησαν από την περιοχή.

Αμέσως, ανακόπηκαν από μέλη της ΥΚΑΝ και συνελήφθησαν για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής ναρκωτικών. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε μαρτυρία, εναντίον ακόμη ενός προσώπου, ηλικίας 32 ετών, το οποίο συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Τον Ιανουάριο του 2020, ο «Μαριούθκιας» καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση, ωστόσο μαζί με τον τότε 23χρονο, συνεργάστηκαν με τις Αρχές και «έδωσαν» άλλο πρόσωπο για την υπόθεση και οι δύο βρέθηκαν να είναι μάρτυρες κατηγορίας. 

Χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε ο Δικαστής του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, που εξέταζε την υπόθεση τότε, στην απόφασή του: «Το Δικαστήριο έλαβε υπόψη του την παραδοχή των δύο κατηγορουμένων και τη συνεργασία τους με τις ανακριτικές Αρχές, ενώ από την πρώτη στιγμή της σύλληψης τους, τέθηκαν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων».

Αποφυλακίστηκε λόγω covid:

Τον Μάρτιο του 2020, ο «Μαριούθκιας» αποφυλακίστηκε στο πλαίσιο έκτακτων μέτρων για αποσυμφόρηση των Κεντρικών Φυλακών εξαιτίας των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό.

«Οι αποφυλακίσεις, ενόψει της απειλής του κορωνοιού, ανέρχονταν σε 114 από σύνολο 800 κρατουμένων, καθώς και 23 κρατούμενοι που ήταν ενταγμένοι στο μέτρο του κατ’ οίκον περιορισμού (13) ή έχουν αποφυλακιστεί από το Συμβούλιο Αποφυλάκισης (10). Αποφυλακίστηκαν κατάδικοι οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης μέχρι 10 χρόνια, είχαν εκτίσει το μισό της ποινής τους μέχρι 19/4/2020 και τους υπολείπονταν 2 χρόνια για τη συμπλήρωση της. Για σκοπούς υπολογισμού της ποινής δεν λήφθηκε υπόψη η Προεδρική χάρη. Εξαιρέθηκαν καταδικασθέντες για αδικήματα φόνου, ανθρωποκτονίας, απόπειρα φόνου, σεξουαλικά αδικήματα κατά ενηλίκων και ανηλίκων, βιασμός, παιδεραστία, παιδική πορνογραφία. Τα κριτήρια των αποφυλακίσεων είναι ευρύτερα σε σχέση με αυτά που εφαρμόζονταν επί ευκαιρίας των εορτών του Πάσχα καθότι στοχεύουν στην αποσυμφόρηση των Φυλακών  λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και αποτελεί έκτακτο μέτρο το οποίο εφαρμόζεται μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών, τότε.

Μετά την αποφυλάκισή του, σταμάτησε να βρίσκεται στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Θυμίζουμε ότι, το 24news είχε αναφέρει εξ' αρχής ότι το θύμα της εγκληματικής ενέργειας τώρα, δεν ήταν ενταγμένος στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων της Αστυνομίας (Δες ΕΔΩ).

Κανένα στοιχείο - κλειδί:

Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες από τις Αρχές, σχετικά με την γκανγκστερική εκτέλεση του 34χρονου Μάριου Γεωργίου, άλλως «Μαριούθκιας», που την Δευτέρα (19/4) άφησε την τελευταία του πνοή εντός του πολυτελές οχήματος που οδηγούσε, όταν δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών στον δρόμο Μενεού – Κιτίου.

Παρά τις έρευνες όμως των Αρχών, προς το παρών, δεν έχει προκύψει οτιδήποτε εναντίον προσώπου που να συνδέεται με την υπόθεση, αν και η Αστυνομία θεώρησε από τη πρώτη στιγμή ότι η δολοφονία αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αφού ο Γεωργίου είχε πολλά ανοικτά μέτωπα. Ούτε για τους δράστες φαίνεται να έχει προκύψει κάποιο στοιχείο.

Πάντως, οι ανακρίσεις προσώπων συνεχίζονται, με την Αστυνομία να καταβάλλει προσπάθεια να εντοπιστεί μαρτυρία και μαρτυρικό υλικό, για να καταφέρουν οι ανακριτές της υπόθεσης να οδηγηθούν στους δράστες και να βρουν την άκρη του νήματος ώστε να εξιχνιάσουν την υπόθεση. 

Σημειώνεται επίσης ότι η Αστυνομία, διενήργησε έρευνες σε διάφορες τοποθεσίες και υποστατικά που ενδεχομένως να σχετίζονταν με την υπόθεση. 

Φοβόταν για τη ζωή του, πριν τον εκτελέσουν:

Η Αστυνομία φέρεται πρόσφατα να είχε διερευνήσει πληροφορίες που έφτασαν κοντά της και ανέφεραν ότι ο 34χρονος ήταν στόχος εγκληματικής ενέργειας, με τον ίδιο μάλιστα να εκφράζει φόβους για τη ζωή του.

Η εγκληματική ενέργεια σε βάρος του 34χρονου φέρεται να συνδέεται με τον εντοπισμό από την Αστυνομία οπλισμού και εκρηκτικών σε ανοικτό χώρο στη Λάρνακα, τα οποία επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε βάρος του 34χρονου Ελληνοκύπριου. Τα εν λόγω τεκμήρια είχαν εντοπιστεί στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου.

Στο κύρτωμα γάζωσαν τον Μαριούθκια μέσα στην Lamborghini:

Πολύ καλά «διαβασμένοι» φαίνεται να ήταν οι εκτελεστές του Γεωργίου. Πέραν του γεγονότος ότι προφανώς γνώριζαν τις κινήσεις του 34χρονου αφού τον γάζωσαν όταν επέστρεφε στο σπίτι του από το γυμναστήριο, σε μια διαδρομή που ακολουθούσε συνέχεια, ήξεραν και τις λεπτομέρειες του δρόμου μάλλον, γι’ αυτό κατάφεραν να τον σκοτώσουν και να εξαφανιστούν στο σκοτάδι.

Όπως αναφέρθηκε, από τους κάλυκες που εντοπίστηκαν στο δρόμο και από τις προκαταρκτικές εξετάσεις της Αστυνομίας, φαίνεται πως ο δράστης ή οι δράστες ήταν κρυμμένοι στα κυπαρίσσια που βρίσκονται στην απέναντι πλευρά του δρόμου όταν εκτέλεσαν τον Γεωργίου, ενώ τα πυρά εναντίον του πολυτελές οχήματος μάρκας Lamborghini, φαίνεται να έπεσαν όταν αυτό ελάττωσε ταχύτητα για να περάσει από κύρτωμα του δρόμου. Το όχημα του 34χρονου εντοπίστηκε «καρφωμένο» σε δέντρο, αλλά με τρόπο που δείχνει ότι πολύ πιθανόν να δέχθηκε την επίθεση ενώ ήταν εν κινήσει. 

Λίγες ώρες μόνο, χάρηκε την κίτρινη Lamborghini:

Την Δευτέρα (19/4) ο 34χρονος είχε μόλις παραλάβει το νέο του όχημα, την κίτρινη Lamborghini. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, έμελλε να είναι ο χώρος στον οποίο ο ή οι εκτελεστές του, επέλεξαν να τον σκοτώσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση