ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταζητείτο το 2019 ο «Μαριούθκιας» - Λίγες ώρες είχε την Lamborghini (pics)

Καλά γνωστός στις Αρχές ο 34χρονος

24news team

Γνωστός στις διωκτικές Αρχές, ήταν ο Μάριος Γεωργίου από τη Λάρνακα, άλλως «Μαριούθκιας» που εκτελέστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του το βράδυ της Δευτέρας (19/4), αφού στο παρελθόν είχε απασχολήσει την Αστυνομία, για διάφορες υποθέσεις όπως ναρκωτικών, εμπρησμούς κ.α.. 

Το 2019 μάλιστα, η Αστυνομία καταζητούσε τον 32χρονο, τότε, Μάριο Γεωργίου και άλλα δύο πρόσωπα, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απαίτησης περιουσίας με απειλές, εκβίασης, απειλής βιαιοπραγίας κ.λπ.,που διαπράχθηκε στις 31 Ιανουαρίου, 2019 στην επαρχία Λάρνακας. Μάλιστα, στοιχεία και φωτογραφία τόσο του Γεωργίου όσο και των άλλων δύο προσώπων, είχαν δοθεί στην δημοσιότητα από την Αστυνομία, σε μια προσπάθεια εντοπισμού τους. Ο 34χρονος επίσης είχε καταδικαστεί για υπόθεση ναρκωτικών. 

Η Αστυνομία, σχεδόν από την πρώτη στιγμή που σημειώθηκε η γκανγκστερική επίθεση εναντίον του Γεωργίου απέδωσε τα κίνητρα του φόνου σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «Μαριούθκιας» ήταν μάρτυρας κατηγορίας σε πολύκροτες υποθέσεις. Σημειώνεται πάντως ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του 24news το θύμα της εγκληματικής ενέργειας δεν ήταν ενταγμένος στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων της Αστυνομίας. 

Θυμίζουμε ότι οι Αρχές φέρονται πρόσφατα να είχαν διερευνήσει πληροφορίες που έφτασαν κοντά τους και ανέφεραν ότι ο 34χρονος ήταν στόχος εγκληματικής ενέργειας, με τον ίδιο μάλιστα να εκφράζει φόβους για τη ζωή του. Ο ή οι δράστες, πιθανότατα να εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου εναντίον του θύματος. 

Η εγκληματική ενέργεια σε βάρος του 34χρονου φέρεται να συνδέεται με τον εντοπισμό από την Αστυνομία οπλισμού και εκρηκτικών σε ανοικτό χώρο στη Λάρνακα, τα οποία επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε βάρος του 37χρονου Ελληνοκύπριου. Τα εν λόγω τεκμήρια είχαν εντοπιστεί στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, ξεκίνησαν να ξεψαχνίζουν το παρελθόν του Γεωργίου, έτσι ώστε να φτάσουν στο πρόσωπο ή στα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από την εγκληματική ενέργεια σε βάρος του 34χρονου.

Ήδη, στο ΤΑΕ έχουν κληθεί πρόσωπα για καταθέσεις και ανάκριση, ενώ έχουν εντοπιστεί τεκμήρια στη σκηνή τα οποία αναμένεται να σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις με την ελπίδα ότι θα δώσουν «απαντήσεις» σε ερωτήματα σχετικά με τους δράστες. Επίσης, λήφθηκε υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής, ώστε να διαπιστωθεί αν καταγράφηκαν οι κινήσεις των δραστών πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τον φόνο.

Τα γεγονότα της υπόθεσης 

Ο ή οι δράστες του φονικού της Δευτέρας (19/4) φέρονται να είχαν καλά σχεδιασμένη την επίθεση και να γνώριζαν τις κινήσεις του θύματος. Διερευνάται το ενδεχόμενο το πρόσωπο που πάτησε την σκανδάλη να επέβαινε σε μοτοσικλέτα.

Μέλη της Αστυνομίας πάντως από τη πρώτη στιγμή έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό των δραστών, ενώ γίνεται και προσπάθεια εντοπισμού τεκμηρίων και υλικού από κλειστά κυκλώματα της περιοχής που πιθανόν να κατέγραψαν τις κινήσεις του ή των δραστών.

Σημειώνεται ότι το σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο 34χρονος μέσα στο αυτοκίνητό του, δεν είναι μακριά από τον χώρο διαμονής του.

Η Αστυνομία θυμίζουμε ότι ενημερώθηκε από πολίτη ότι γύρω στις 21:15 το βράδυ, εντόπισε το θύμα της επίθεσης εντός του οχήματός του τραυματισμένο από πυροβολισμούς και άμεσα στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν τη σκηνή για εξετάσεις.

Στο σημείο κλήθηκαν και ιατροδικαστές για αυτοψία. Σύμφωνα με τα ευρήματα των Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξου Ορθοδόξου εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι το θύμα έφερε τραύματα στην κροταφο-ζυγωματική περιοχή του κεφαλιού και στα δύο χέρια.

Φοβόταν για τη ζωή του, πριν τον εκτελέσουν:

Όπως προαναφέραμε ο φόνος του Γεωργίου φαίνεται να αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, μάλιστα η Αστυνομία φέρεται πρόσφατα να είχε διερευνήσει πληροφορίες που έφτασαν κοντά της και ανέφεραν ότι ο 34χρονος ήταν στόχος εγκληματικής ενέργειας, με τον ίδιο μάλιστα να εκφράζει φόβους για τη ζωή του. Ο ή οι δράστες, πιθανότατα να εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου εναντίον του θύματος.

Η εγκληματική ενέργεια σε βάρος του 34χρονου φέρεται να συνδέεται με τον εντοπισμό από την Αστυνομία οπλισμού και εκρηκτικών σε ανοικτό χώρο στη Λάρνακα, τα οποία επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε βάρος του 34χρονου Ελληνοκύπριου. Τα εν λόγω τεκμήρια είχαν εντοπιστεί στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου.

«Ακαριαίος ο θάνατος»:

Σε δηλώσεις του στη σκηνή ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χαράλαμπος Ζαχαρίου είπε ότι το βράδυ της Δευτέρας «γύρω στις 21.15, άνδρας ηλικίας 34 ετών από τη Λάρνακα, δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Φαίνεται ότι ο 34χρονος βρισκόταν μόνος στο αυτοκίνητο του και την ώρα της επίθεσης κινείτο από το Μενεού με κατεύθυνση την παραλιακή περιοχή Περβολιών».

Πρόσθεσε ότι «ο θάνατος του 34χρονου ήταν ακαριαίος. Η σκηνή αποκλείστηκε και επί τόπου μετέβησαν Ιατροδικαστές, άνδρες της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών και μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας που άρχισαν έρευνες και εξετάσεις προς διάφορες κατευθύνσεις» με στόχο την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Στο κύρτωμα γάζωσαν τον Μαριούθκια μέσα στην Lamborghini:

Οι πολύ καλά «διαβασμένοι» εκτελεστές του Μάριου Γεωργίου, άλλως «Μαριούθκια», πέραν του γεγονότος ότι προφανώς γνώριζαν τις κινήσεις του 34χρονου αφού τον γάζωσαν όταν επέστρεφε στο σπίτι του από το γυμναστήριο, σε μια διαδρομή που ακολουθούσε συνέχεια, ήξεραν και τις λεπτομέρειες του δρόμου μάλλον, γι’ αυτό κατάφεραν να τον σκοτώσουν και να εξαφανιστούν στο σκοτάδι.

Όπως αναφέρθηκε, από τους κάλυκες που εντοπίστηκαν στο δρόμο και από τις προκαταρκτικές εξετάσεις της Αστυνομίας, φαίνεται πως ο δράστης ή οι δράστες ήταν κρυμμένοι στα κυπαρίσσια που βρίσκονται στην απέναντι πλευρά του δρόμου όταν εκτέλεσαν τον Γεωργίου, ενώ τα πυρά εναντίον του οχήματος μάρκας Lamborghini , φαίνεται να έπεσαν όταν αυτό ελάττωσε ταχύτητα για να περάσει από κύρτωμα. Το όχημα του 34χρονου, εντοπίστηκε «καρφωμένο» σε δέντρο, αλλά με τρόπο που δείχνει ότι πολύ πιθανόν να δέχθηκε την επίθεση ενώ ήταν εν κινήσει. Επίσης, να σημειωθεί πώς, σε πολύ μικρή απόσταση, είναι το κύρτωμα που οι δράστες είδαν σαν ευκαιρία για να «κτυπήσουν».

Λίγες ώρες μόνο, χάρηκε την κίτρινη Lamborghini:

Την Δευτέρα (19/4) ο 34χρονος είχε μόλις παραλάβει το νέο του όχημα πολυτελείας, την κίτρινη Lamborghini. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, έμελλε να είναι ο χώρος στον οποίο ο ή οι εκτελεστές του, επέλεξαν να τον σκοτώσουν.

Απαντήσεις από νεκροτομή, κάμερες και βαλλιστικό έλεγχο:

Ο φόνος του Γεωργίου, φαίνεται να έγινε με αυτόματο όπλο, βάσει ενδείξεων, ωστόσο είναι κάτι που αναμένεται να εξακριβωθεί από τον βαλλιστικό έλεγχο των φυσιγγίων που εντοπίστηκαν στη σκηνή.  

Για τις σφαίρες που δέχθηκε το θύμα αλλά και για τα ακριβή αίτια θανάτου, αναμένεται να δώσει απαντήσεις η νενομισμένη νεκροτομή που προγραμματίστηκε να διενεργηθεί την Τρίτη (20/4).

Κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από υποστατικά της περιοχής, ίσως να βοηθήσουν επίσης το έργο των Αρχών. Γίνεται προσπάθεια να διαπιστωθεί αν καταγράφηκαν οι κινήσεις των δραστών πριν, κατά τη διάρκεια, ή μετά τον φόνο.

Για τον φόνο του 34χρονου που ήταν γνωστός στην Αστυνομία για διάφορες υποθέσεις, κλήθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας για ανακρίσεις και καταθέσεις αυτόπτες μάρτυρες, ή άτομα που κρίνονται ύποπτα από τους ανακριτές της υπόθεσης.

Επίσης, με το πρώτο φως της ημέρας, μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας έσπευσαν ξανά στη σκηνή του φόνου για διενέργεια εξετάσεων στον χώρο, σε μια προσπάθεια περισυλλογής τεκμηρίων.  Οι Αρχές θα μελετήσουν και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του θύματος. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X