ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν βάζουν μυαλό! Θετικό κρούσμα μετά από πάρτι γενεθλίων 93χρονου

Κρούσμα και σε οίκο ευγηρίας

24news team

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις του Υπουργείου Υγείας μετά το θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε εστιάτορα, ο οποίος ήταν ασυμπτωματικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, το εν λόγω κρούσμα είναι ανάμεσα στα πέντε τα οποία ανακοίνωσαν χθες οι αρμόδιοι από ιδιωτική πρωτοβουλία.

Εν συνεχεία, ανακαλύφθηκε πως ο εστιάτορας διοργάνωσε πάρτι γενεθλίων στον Πύργο Λεμεσού για τον πατέρα του, ο οποίος έκλεινε τα 93 του χρόνια. Μάλιστα όπως πληροφορούμαστε στο πάρτι παρευρέθηκαν αρκετά άτομα, πράγμα που σημαίνει ότι έγινε παραβίαση των σχετικών διαταγμάτων.

Αμέσως το υπουργείο Υγείας έδωσε εντολές για διερεύνηση του περιστατικού ενώ η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης ξεκίνησε την ιχναλάτιση των επαφών.

Μάλιστα ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έκανε αναφορά τόσο για το προαναφερθέν γεγονός όσο και για κρούσμα σε οίκο ευγηρίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Ιωάννου, αναφέρει: «Από την χθεσινή ιχνηλάτηση προέκυψε περιστατικό οικιακής βοηθού που διέμενε σε οίκο ευγηρίας λόγο ανακαίνισης της οικίας του ιδιοκτήτη και χωρίς να λαμβάνει μέτρα προστασίας (χρήση μάσκας που είναι υποχρεωτική στις στέγες) και εστιάτορας ο οποίος την προηγούμενη μέρα παρευρέθηκε στα γενέθλια του 93χρονου πατέρα του με πολλά μέλη της οικογένειας. Απαράδεχτες συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία και τους κόπους και θυσίες της κοινωνίας. Έχω δώσει οδηγίες να παραπεμφθούν οι υποθέσεις στην Αστυνομία και στο Υπουργείο Εργασίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση