ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δείτε ποια παραλία ανοίγουν οι Τούρκοι

1,5 χιλιόμετρο ακτογραμμής της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, με είσοδο από την λεωφόρο Δημοκρατίας δίνουν οι Τούρκοι στο κοινό από αύριο.

Διεθνείς αντιδράσεις, προβληματισμό και θλίψη στους Αμμοχωστιανούς προκαλεί το άνοιγμα της ακτογραμμής της Αμμοχώστου κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, δημιουργώντας νέα τετελεσμένα.

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά Μέσα το κομμάτι της παραλίας που πρόκειται να δοθεί στο κοινό, είναι μήκους 1,5 χιλιομέτρου και εκτείνεται ανάμεσα στο ξενοδοχείο Palm Beach και την παραλία που χρησιμοποιείται ήδη εδώ και χρόνια από τους αξιωματικούς του κατοχικού στρατού και τις οικογένειές τους.

Ήδη συνεργεία έχουν απομακρύνει τα συρματοπλέγματα και καθάρισαν την περιοχή επί της λεωφόρου Δημοκρατίας, από την οποία θα παρέχεται η πρόσβαση προς τον δρόμο που οδηγεί στο σημείο εισόδου στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Το σημείο εισόδου, όπου τοποθετήθηκε κουβούκλιο ελέγχου, βρίσκεται απέναντι από το δημοτικό στάδιο της Αμμοχώστου.

 

Το καλοκαίρι του 2017, το κατοχικό καθεστώς άνοιξε παραλία μήκους 240 μέτρων που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Μέμνωνα, βόρεια ακριβώς από τη νεκρή ζώνη και νότια της περίκλειστης πόλης. Οι κατοχικές αρχές και ο τουρκικός στρατός επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όσους κατέχουν τουρκική ταυτότητα ή ταυτότητα του ψευδοκράτους, ενώ απαγορεύεται η είσοδος σε Ε/κ και ξένους υπηκόους. Η συγκεκριμένη παραλία ήταν ανοιχτή στο παρελθόν μόνο για αξιωματικούς του τουρκικού στρατού.

ΠΗΓΗ: kathimerini.com.cy / Των Έλενα Αποστόλου και Νίκου Στέλγια

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση